Άρσεναλ - Λέστερ 0-1: Ο Βάρντι έσπασε την... κατάρα! (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ - Λέστερ 0-1: Ο Βάρντι έσπασε την... κατάρα! (vid)

bet365

O Βάρντι επέστρεψε στη δράση με γκολ, η Λέστερ επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και πήρε την πρώτη νίκη στην έδρα των Λονδρέζων έπειτα από 47 (!) χρόνια! Στο -1 από την κορυφή οι «Αλεπούδες».

Η περσινή ισοπαλία 1-1 ήταν η πρώτη της Λέστερ στην έδρα των Λονδρέζων έπειτα από δώδεκα διαδοχικές ήττες! Φέτος, έσπασε η κατάρα… 47 ετών, με τον Βάρντι να επιστρέφει στη δράση και να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ηταν το 6ο του φετινό, ενώ έβαλε τέλος στο αήττητο της Άρσεναλ στην PL από τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η αντίπαλος της ΑΕΚ (29/10) στο Europa League βρέθηκε στο -1 από την κορυφή.

Δεν έπεισε η Άρσεναλ
Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό βρήκε δίχτυα, αλλά ο σκόρερ Λακαζέτ πανηγύρισε για.. λίγο. Από το κόρνερ του Θεμπάγιος, ο Γάλλος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο Tσάκα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 11ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία, μιας και ο Εβανς έκοψε σωτήρια το πλασέ του Μπεγιερίν. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως δεν είχαν την ουσία για να απειλήσουν. Γρήγορη ανάπτυξη κατά διαστήματα, πολύ καλός ο Τίρνεϊ, αλλά στο 21' και στο 28΄ Σάκα και Λακαζέτ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Η Λέστερ είχε τον τρόπο μετά το ημίωρο να κρατά μακριά από την εστία της τους Λονδρέζους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Ο Βάρντι έκανε τη διαφορά!

Το β' μέρος άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τους Λονδρέζους, με τον Λουίζ να τραυματίζεται και τον Μουστάφι να μπαίνει στη θέση του. Η Λέστερ κρατούσε εύκολα το μηδέν και στο 60' ήρθε η κίνηση που άλλαξε τη μοίρα του ματς. Ο Ρότζερς πέρασε στο ματς τον Βάρντι και οι «Αλεπούδες» έγιναν πιο επιθετικές. Βέβαια, χρειάστηκε και η βοήθεια του Σμάιχελ, μιας και στο 68' είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπεγιερίν. Η Λέστερ ανέβασε ρυθμό, εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των Λονδρέζων να φανούν περισσότερο απειλητική και άρχισε να πατά στην αντίπαλη περιοχή. Με την παρουσία του Ουντέρ οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και στο 80’ έκαναν τη διαφορά. Ο Τούρκος βγήκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας, έκανε την ιδανική σέντρα και ο Βάρντι διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το 11ο γκολ του γκολ σε 12 ματς με την Άρσεναλ στην Premier League. Κι όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού. Μάλιστα, η Λέστερ ήταν αυτή που πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Λένο έδιωξε με το… κεφάλι το πλασέ του Βάρντι.

Άρσεναλ: Λένο, Λουίζ (49' Μουστάφι), Μπεγιερίν, Τίρνεϊ (81' Ενκέτια), Μαγκαγιάες, Τσάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σάκα (65' Πεπέ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Λέστερ: Σμάιχελ, Φουκς, Εβανς, Καστάν, Τζάστιν, Φοφανά, Μεντί, Πραέ (60' Βάρντι), Τίλεμανς, Μάντισον (85' Ολμπράιτον), Μπαρνς (75' Ουντέρ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΑΡΣΕΝΑΛ - ΛΕΣΤΕΡ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα