Κλάτενμπεργκ: «Ο Πίκφορντ έπρεπε να αποβληθεί για το τάκλιν στον Φαν Ντάικ» (vid)

Κλάτενμπεργκ: «Ο Πίκφορντ έπρεπε να αποβληθεί για το τάκλιν στον Φαν Ντάικ» (vid)

Κώστας Τόπας
Κλάτενμπεργκ: «Ο Πίκφορντ έπρεπε να αποβληθεί για το τάκλιν στον Φαν Ντάικ» (vid)

bet365

Για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, κλήθηκε να μιλήσει ο αρχιδιαιτητητής της Super League Interwetten, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Πίκφορντ θα έπρεπε είχε δει την κόκκινη κάρτα για το «εγκληματικό» τάκλιν στον Φαν Ντάικ.

Εχοντας πείρα από τα αγγλικά γήπεδα, καθώς στο παρελθόν ήταν επαγγελματίας διαιτητής για περισσότερα από 13 χρόνια στην Premier League, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μέσω της βρετανικής «Sportsmail», τοποθετήθηκε για τις φάσεις που έκριναν το ντέρμπι μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ.

Οπως ο ίδιος ανέφερε, ο Πίκφορντ θα έπρεπε να αποβληθεί για το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Φαν Ντάικ, παρά το γεγονός ότι ο κεντρικός αμυντικός των «Reds», ήταν σε αντικανονική θέση. Μάλιστα, τόνισε πως ο Μάικ Όλιβερ θα έπρεπε να είχε πάει ο ίδιος το μόνιτορ, για να επανεξετάσει τη φάση κι εν συνεχεία να αποβάλει τον πορτιέρε της Έβερτον.

«Κάποτε, είχα χάσει ένα φάουλ του Ντιρκ Κάιτ στον Φιλ Νέβιλ σε ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Ωστόσο, του έδειξα την κίτρινη κάρτα. Αλλά αν είχα τη δυνατότητα να δω τη φάση σε ένα μόνιτορ εκείνη τη στιγμή, τότε θα του έδινα απευθείας κόκκινη.

Στο Έβερτον-Λίβερπουλ, ο Μάικ Όλιβερ, θα έπρεπε να είχε πάει ο ίδιος στο μόνιτορ και να δει από μόνος του τη φάση του Πίκφορντ με τον Φαν Ντάικ. Αν το έκανε, είμαι σίγουρος ότι θα έδινε κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Έβερτον.

Ο VAR εξέτασε τη φάση και αποφάσισε ότι δεν είναι αντικανονικό μαρκάρισμα, γιατί ο αμυντικός της Λίβερπουλ ήταν σε θέση οφσάιντ. Διαφωνώ. Ο Όλιβερ δεν είχε σφυρίξει τη στιγμή που ο Πίκφορντ ανέτρεψε τον Φαν Ντάικ. Οπότε θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι ότι ο VAR θα έπρεπε να στείλει τον Όλιβερ στο μόνιτορ για να επανεξετάσει τη φάση. Δεδομένου ότι ο Φαν Ντάικ τραυματίστηκε, είχε αρκετό χρόνο για να δει τι έχει προηγηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα