Γκουαρδιόλα: «Ο Μπιέλσα, ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου που θαυμάζω περισσότερο»

Gazzetta team
Γκουαρδιόλα: «Ο Μπιέλσα, ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου που θαυμάζω περισσότερο»

bet365

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έπλεξε το εγκώμιο του ομολόγου του στη Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (03/10, 19:30, Cosmote Sport 1 HD).

Λέει ο θρύλος (και όχι μόνο αυτός) ότι, όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να γίνει προπονητής, επισκέφτηκε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στο σπίτι του στο Ροσάριο της Αργεντινής και μιλούσαν... έντεκα ώρες για μπάλα!

Οι δύο προπονητές ανταμώνουν το απόγευμα του Σαββάτου (03/10, 19:30, Cosmote Sport 1 HD) στο «Έλαντ Ρόουντ», όπου η Λιντς του Αργεντινού υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι του Καταλανού, ο οποίος δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του.

«Είναι ο άνθρωπος που περισσότερο θαυμάζω στον χώρο του ποδοσφαίρου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα, προσθέτοντας για τον Μπιέλσα ότι «τον θαυμάζω ως προπονητή και ως άνθρωπο. Πιστεύω ότι είναι ο πιο αυθεντικός προπονητής στο πώς διαχειρίζεται τις ομάδες του, είναι μοναδικός. Και ειδικά για την συμπεριφορά του έξω από τα γήπεδα».

Ο Πεπ πρόσθεσε ακόμα πως «πιστεύω ειλικρινά ότι οι προπονητές δεν κρίνονται από τους τίτλους τους. Οι ομάδες μου έχουν κερδίσει περισσότερους τίτλους από τις δικές του, αλλά σε ό, τι έχει να κάνει με γνώσεις, είμαι πολύ μακριά από τον Μαρσέλο. Είναι ένα μεγάλο δώρο για την Premier League που τον έχουμε εδώ».

Ο τεχνικός των Πολιτών συμπλήρωσε ότι «οι ομάδες του Μπιέλσα είναι πραγματικές ομάδες. Επιτίθενται με πολλούς παίκτες και αμύνονται με τον ίδιο τρόπο. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ματς πρωταθλήματος, το να παίζεις κόντρα στις ομάδες του Μπιέλσα είναι εντελώς διαφορετικό».

Όσο για την επιρροή που είχε από τον Μπιέλσα; «Δεν είχε την ίδια επιρροή με τον Γιόχαν Κρόιφ, βασικά επειδή δεν δούλευα καθημερινά μαζί του. Ο Γιόχαν ήταν «κλειδί» για εμένα στις πρώτες ημέρες μου ως προπονητής, δίνοντάς μου συμβουλές και βοηθώντας με σε ό, τι χρειαζόμουν» κατέληξε.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα