Τότεναμ – Νιούκαστλ 1-1: Σοκ στο 97' με πέναλτι τραβηγμένο από τα... μαλλιά (vids)

Gazzetta team
Τότεναμ – Νιούκαστλ 1-1: Σοκ στο 97' με πέναλτι τραβηγμένο από τα... μαλλιά (vids)

bet365

Ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής μέσω VAR, στέρησε από την Τότεναμ δύο βαθμούς κόντρα στη Νιούκαστλ.

Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε τον διαιτητή Πίτερ Μπανκς να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι για μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη φάση σε χέρι του Έρικ Ντάιερ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, γύρισε την πλάτη και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Και όχι άδικα, αφού το πέναλτι με το οποίο η Νιούκαστλ ισοφάρισε την Τότεναμ στο φινάλε των καθυστερήσεων (1-1), πιθανότατα δεν θα το έδιναν ούτε οι φίλοι της ομάδας του Στιβ Μπρους!

Μέχρι εκείνο το σημείο, τα Σπιρούνια ήταν πολύ καλύτερα, αν και στο ξεκίνημα βρήκαν... τοίχο στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Καρλ Ντάρλοου, ο οποίος έκανε τρεις καταπληκτικές αποκρούσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όμως, στο κοντινό πλασέ του Λούκας Μόουρα (25'), ύστερα από μια ακόμα ασίστ του Χάρι Κέιν, ενέργεια που απέσπασε το χειροκρότημα του Γκάρεθ Μπέιλ, στις εξέδρες του «Tottenham Hotspur Stadium».

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν δύο δοκάρια με τον Χέουνγκ Μινγκ Σον στο πρώτο ημίχρονο και ευκαιρίες στο δεύτερο, δεν «κλείδωσαν» το ματς και το πλήρωσαν ακριβά στο φινάλε.

Σε μονομαχία του Άντι Κάρολ με τον Έρικ Ντάιερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του δεύτερου, ο οποίος όμως είχε την πλάτη γυρισμένη προς την μπάλα. Ο Κάλουμ Γουίλσον σκόραρε από την άσπρη βούλα και στέρησε από την Τότεναμ δύο βαθμούς που, βάσει της εικόνας της, δικαιούνταν και με το παραπάνω. Το πέναλτι, άλλωστε, ήταν το πρώτο (και, βεβαίως, μοναδικό) σουτ εντός εστίας της Νιούκαστλ!

Στο φινάλε, μάλιστα, υπήρξε σύγχυση και η εντύπωση ότι αποβλήθηκε ο Χάρι Κέιν, αλλά εντέλει αυτός που είδε την κόκκινη κάρτα ήταν ο Νούνο Σάντος, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Τότεναμ και εκ των βοηθών του Ζοσέ Μουρίνιο.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Ντόχερτι, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις – Χόιμπιεργκ, Γουίνκς – Λούκας Μόουρα (79' Λαμέλα), Λο Σέλσο (77' Ντομπελέ), Σον (46' Μπεργκβάιν) - Κέιν.

Νιούκαστλ (Στιβ Μπρους): Ντάρλοου – Μανκίγιο, Χέιντεν, Λασέλ, Φερνάντες, Ρίτσι (69' Λιούις) - Αλμιρόν (77' Κάρολ), Σέλβι, Χέντρικ (74' Μέρφι), Ζοέλιντον – Γουίλσον.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα