Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Ξύπνησε απ' τον λήθαργο, αλλά έχει... θέμα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Ξύπνησε απ' τον λήθαργο, αλλά έχει... θέμα (vid)

bet365

Η τραγική της άμυνα θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ταπεινωτική ήττα για την Τσέλσι, όμως, οι παίκτες του Λάμπαρντ επανήλθαν δυναμικά στο β΄ μέρος και με το γκολ του Έιμπραχαμ στο 90+3' έσωσαν βαθμό και προσχήματα (3-3).

Τα «δώρα» που έδωσε σε φτηνή τιμή στους πρωταθλητές Αγγλίας στην πρεμιέρα, στοίχισαν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Στην έδρα της «νεοφώτιστης» Γουέστ Χαμ, τα πράγματα έμοιαζαν πιο απλά για την Τσέλσι, που είχε στη σύνθεσή της και τον Τιάγκο Σίλβα για πρώτη φορά σε παιχνίδι της PL. Η παθολογική αδυναμία που δείχνει αμυντικά, όμως, μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον ερχομό του Φρανκ Λάμπαρντ κι έπειτα λίγο έλειψε να προκαλέσει γερό «χαστούκι». Τρία σουτ εντός στόχου, τρία γκολ έγραψε το κοντέρ για τους Μπάγκιζ στα πρώτα 28 λεπτά, 42 τα γκολ που έχουν δεχθεί εκτός έδρας οι Μπλε (2 κατά μέσο όρο) και το βράδυ εξελίχθηκε σε «εφιάλτη», αλλά τελείωσε με λιγότερους κραδασμούς. Η Τσέλσι αντέδρασε, μπήκε βήμα-βήμα ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα και το γκολ του συνολικά αρνητικού Τάμι Έιμπραχαμ στο 90+3', έσωσε την υπόληψη της, αλλά καλείται να βρει τις ισορροπίες της αν θέλει να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω στη φετινή σεζόν.

ΑΜΥΝΑ-ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς βρήκε ανέλπιστα το πρώτο γκολ μόλις στο 4', στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι με έξοχο τελείωμα του Κάλουμ Ρόμπινσον. Ωστόσο, ακόμη δεν αντιλήφθηκε κανείς αυτά που έρχονταν για τους Μπλε. Ειδικά από τη στιγμή που έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το πλασέ του Έιμπραχαμ στο 11' και κυρίως με το τελείωμα του Βέρνερ στο 15' που κατέληξε στο δοκάρι. Σύντομα, όμως, οι Μπάγκις ξεγύμνωσαν τις αδυναμίες της άμυνας των Λονδρέζων, που χάρισαν το 2-0 στο 25' και μάλιστα από τα πόδια του Τιάγκο Σίλβα.

Στο ντεμπούτο του στην PL και μάλιστα ως κάπτεν, ο Βραζιλιάνος πήγε χαλαρά στην φάση και ο Ρόμπινσον έκλεψε, τελειώνοντας ιδανικά για το 3ο του γκολ σε 2 εμφανίσεις απέναντι στους Μπλε, την ώρα που είχε 0 στα υπόλοιπα 21 παιχνίδια του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρτλεϊ πέτυχε το 3-0 σχεδόν με κενή εστία, σε ένα διάστημα που οι Μπλε σφράγισαν το 3ο απευθείας λάθος που οδηγεί σε γκολ, όσα είχαν συνολικά στην περασμένη σεζόν!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ «ΛΎΤΡΩΣΗ» ΜΕ ΈΙΜΠΡΑΧΑΜ

Ο Λάμπαρντ προσπάθησε αμέσως να πατήσει τον διακόπτη για την ομάδα του, που είχε απέναντί της «βουνό». Ο αδύναμος-κρίκος Αλόνσο και ο Κόβασιτς βγήκαν από το ματς, ο Χάντσον-Οντόι έκανε πιο επιθετική τη διάταξη και η Τσέλσι βρήκε σταδιακά αυτό που έψαχνε. Ο Μάουντ με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή άφησε «άγαλμα» τον Τζόνστοουν και σάλπισε την αντεπίθεση στο 55', για να έρθει ο Βρετανός εξτρέμ και να μετουσιώσει σε γκολ την καλύτερη συνεργασία των Μπλε στο ματς, με σούπερ τριγωνάκι με Βέρνερ-Χάβερτς και ασίστ από τον πρώην αστέρα της Λεβερκούζεν (70'). Κι αυτό δεν ήταν το τελευταίο «χτύπημα».

Τρία λεπτά μετά τα 90', ο αρνητικός σε γενικές γραμμές Τάμι Έιμπραχαμ επωφελήθηκε από την ασταθή απόκρουση του κίπερ στο σουτ του Μάουντ και με κενή εστία «λύτρωσε» τους Λονδρέζους, χαρίζοντάς τους έστω τον βαθμό και διώχνοντας λίγη από την πίεση που μαζεύτηκε στους ώμους του Φρανκ Λάμπαρντ, από τη στιγμή που στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα του δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει το step-up και που βρίσκεται με 4 βαθμούς στα πρώτα τρία παιχνίδια.

Γουέστ Μπρομ (Σλάβεν Μπίλιτς): Τζόνστοουν, Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Ο'Σέι, Φέρλονγκ, Λίβερμορ, Σόγιερς, Τάουνσεντ, Περέιρα (90+1' Φιλνς), Ντιανγκανά (74' Φίλιπς), Ρόμπινσον (66' Ρόμπσον-Κανού)

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα (72' Ζιρού), Αλόνσο (46' Αθπιλικουέτα), Καντέ, Κόβατσιτς, Χάβερτς, Μάουντ (46' Χάντσον-Οντόι), Έιμπραχαμ, Βέρνερ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα