Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ασταμάτητη η Άρσεναλ, χατ-τρικ ο Χάβερτς στην εξάρα της Τσέλσι (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ασταμάτητη η Άρσεναλ, χατ-τρικ ο Χάβερτς στην εξάρα της Τσέλσι (vid)

bet365

Ακάθεκτη συνεχίζει στη νέα σεζόν η Άρσεναλ, η οποία πέρασε από την έδρα της Λέστερ (0-2) και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ. Πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του ο Κάι Χάβερτς και εμφατική εξάρα για την Τσέλσι.

Η κούπα του Community Shield κόντρα στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ ήταν το ιδανικό ορεκτικό για μια νέα, σταθερή αρχή. Οι δύο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Premier League πιστοποίησαν ότι με τον Μικέλ Αρτέτα από την εκκίνηση, έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Κι από ο,τι φαίνεται, τίποτα δεν έχει βρεθεί να σταματήσει την Άρσεναλ σε αυτό το άριστο ξεκίνημα που πραγματοποιεί. Ούτε καν η ισοδύναμη Λέστερ, ούτε καν στο διαφορετικό σκηνικό του Carabao Cup.

Οι Κανονιέρηδες έφυγαν με το διπλό από το «King Power Stadium» (0-2) και πήραν ταυτόχρονα την πρόκριση για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρει ξανά απέναντι της τους Reds του Μέρσεϊσαϊντ.

Το αυτογκόλ του Φουκς στο 57' έδωσε το αρχικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που είχαν ως επί το πλείστον αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους και ο Έντι Ενκέτια στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σφραγίζοντας το 4/4 της Άρσεναλ στη νέα χρονιά.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Αμάρτεϊ, Μόργκαν, Φουκς, Τόμας, Τσάουντρι, Ντιούσμπερι (76' Πέρεθ), Ολμπράιτον, Μάντισον (72' Πράετ), Γκρέι, Ιεανάτσο

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Χόλντινγκ, Λουίζ, Κολάσινατς, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουίλοκ (78' Θεμπάγιος), Ελνένι, Σάκα (87' Μπεγιερίν), Πεπέ, Νέλσον (72' Γουίλιαν), Ενκέτια

Εμφατική εξάρα η Τσέλσι, άνοιξε λογαριασμό με χατ-τρικ ο Χάβερτς

Τρία επίσημα παιχνίδια χρειάστηκε ο Κάι Χάβερτς για να ανοίξει λογαριασμό με την Τσέλσι και το κατάφερε εντυπωσιακά. Ο Γερμανός σταρ των Μπλε ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην άνετη νίκη με 6-0 επί της Μπάρνσλεϊ, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του με γκολ στο 28', το 55' και το 65'. Από κει και πέρα, τα γκολ των Έιμπραχαμ, Μπάρκλεϊ και Ζιρού συνετέλεσαν στο τελικό σκορ, με το οποίο η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ πήρε την πρόκριση και θα αντιμεωπίσει τον νικητή του Λέιτον Όριεντ-Τότεναμ. Ντεμπούτο έκαναν οι Τιάγκο Σίλβα και Τσίλγουελ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Νιούκαστλ συνέτριψε εκτός έδρας με 7-0 τη Μόρκαμπ, ενώ η Έβερτον αν και αγχώθηκε, πέρασε με 5-2 από την έδρα της Φλίτγουντ.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Σίλβα (61' Ζούμα), Έμερσον, Κόβασιτς, Μπάρκλεϊ, Χάντσον-Οντόι, Μάουντ, Χάβερτς (66' Τσίλγουελ), Έιμπραχαμ (72' Ζιρού)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Μίλγουολ - Μπέρνλι 0-2
  • Πρέστον - Μπράιτον 0-2
  • Στόουκ - Τζίλιγχαμ 1-0
  • Φούλαμ - Σέφλιντ Γουένζντεϊ 2-0
  • Λέστερ - Άρσεναλ 0-2
  • Μόρκαμπ - Νιούκαστλ 0-7
  • Τσέλσι - Μπάρνσλεϊ 6-0
  • Φλίτγουντ - Έβερτον 2-5

​ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (22/9)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα