Λίβερπουλ-Αρσεναλ: Ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια

Κώστας Τόπας
Λίβερπουλ-Αρσεναλ: Ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια

bet365

Λίβερπουλ και Αρσεναλ (28/09, 22:00 - COSMOTE SPORT 2HD) κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο «Άνφιλντ» για την 3η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να αναζητά... εκδίκηση για το χαμένο Community Shield του Αυγούστου.

Η Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές τις υποχρεώσεις στην Premier League. Ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη την οποία κατάφερε να πάρει στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, απέναντι στην Τσέλσι με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριντζ».

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, στοχεύουν και πάλι ψηλά, έχοντας θέσει ως στόχο γι' ακόμη μία σεζόν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θέλησε να κάνει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ισα ίσα έκανε επιλεκτικές κινήσεις για ενίσχυση, σε θέσεις που «πονούσε» η ομάδα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η πρώτη φετινή της μεταγραφή ήταν αυτή του Ελληνα αμυντικού, Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό η οποία ξεπέρασε τα 16 εκατ. ευρώ. Οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Ντιόγκο Ζότα, ήταν αυτοί οι οποίοι ήρθαν για να δώσουν επιπλέον λύσεις στον Γερμανό τεχνικό στον άξονα και στην επίθεση αντίστοιχα.

Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένουν στη διάθεση του Κλοπ και φέτος και όπως φαίνεται θα είναι και πάλι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας. Άλλωστε, ο Σενεγαλέζος επιθετικός στο πρόσφατο ντέρμπι με την Τσέλσι, θέλησε να δείξει με το «καλημέρα» τις προθέσεις του, σκοράροντας δύο τέρματα και δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Από την άλλη, η Αρσεναλ έχοντας κάνει ολοκληρωτικό «λίφτινγκ», θα επιχειρήσει φέτος να κάνει τη διαφορά και να ξεφύγει από την 4η και την 5η θέση που έχει συνηθίσει και τερματίζει τελευταία. Η διοίκηση των «κανονιέρηδων» έχει δώσει τα κλειδιά στον Μικέλ Αρτέτα, βλέποντας πως η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ισπανού τεχνικού, μπορεί να φτάσει σε υψηλές θέσεις.

Γι' αυτό και αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ και σε συνεργασία με τον Αρτέτα, να ολοκληρώσουν κάποια σπουδαία deals. Οπως του Γουίλιαν από την Τσέλσι, του κεντρικού αμυντικού Γκάμπριελ Μαγκάλιες από την Λιλ και το Πάμπλο Μαρί από την Φλαμένγκο.

Σε ό,τι αφορά στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση τους, οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις 29 Αυγούστου για το Community Shield. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) τη Λίβερπουλ και πανηγύρισε το 16ο τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αυτός είναι ένας λόγος για την Λίβερπουλ να πάρει την «εκδίκηση» της και να αποδείξει πως το χαμένο τρόπαιο του Community Shield αποτελεί μία κακή παρένθεση. Αλλωστε, στις δέκα τελευταίες συναντήσεις τους, οι «Reds» είναι τα αφεντικά, μετρώντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Μένει να δούμε τη Δευτέρα (28/09, 22:15) στο COSMOTE SPORT 2HD, ποια ομάδα θα είναι η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο «Άνφιλντ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα