Μάντσεστερ Γιουν. - Κρίσταλ Πάλας 1-3: Χαστούκι από την παρέα του «πρώην» Ζαχά (vids)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουν. - Κρίσταλ Πάλας 1-3: Χαστούκι από την παρέα του «πρώην» Ζαχά (vids)

bet365

Ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίλφριντ Ζαχά, οδήγησε με δύο γκολ την Κρίσταλ Πάλας σε δεύτερη διαδοχική νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» επί των άνευρων και νωθρών Κόκκινων Διαβόλων – Ντεμπούτο με γκολ για τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ.
Γράφεις ιστορία με ακόμα περισσότερες ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Το πέρασμα του Βίλφριντ Ζαχά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιορίστηκε ως επί το πλείστον στην ψευδή (;) φήμη ότι είχε συνάψει δεσμό με την κόρη του τότε προπονητή του, Ντέιβιντ Μόγες.

Ο Ιβοριανός εξτρέμ επιβεβαίωσε στο άλλοτε σπίτι του, το «Ολντ Τράφορντ», ότι έχει ερωτική σχέση με την... μπάλα, οδηγώντας την Κρίσταλ Πάλας σε θρίαμβο (3-1) επί των άνευρων Κόκκινων Διαβόλων, οι οποίοι προβλημάτισαν πολύ στην πρεμιέρα τους στην Premier League.

Οι Αετοί, οι οποίοι πέρυσι είχαν μεγάλο πρόβλημα στο γκολ, φέτος δείχνουν να έχουν βρει... γιατρειά, τουλάχιστον στα πρώτα δύο παιχνίδια, αφού σε αμφότερα σκόραραν στο πρώτο 15λεπτο.

Το έκαναν στην πρεμιέρα με την Σαουθάμπτον, το επανέλαβαν και κόντρα στη Γιουνάιτεντ, με τον Τζέφρι Σλουπ να βρίσκει με παράλληλη σέντρα τον Άντρος Τάουνσεντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Λουκ Σο δεν τον έκλεισε γρήγορα, για να πλασάρει ιδανικά τον Νταβίδ δε Χέα (7').

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει, αλλά η Πάλας κλείστηκε εξαιρετικά στην άμυνα και έβγαινε πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, δημιουργώντας περαιτέρω προβληματα στην (ασταθή) άμυνα μπροστά από τον Νταβίδ δε Χέα.

Στο 72', ο Ισπανός τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του... 2014 (!), αλλά ο διαιτητής Άτκινσον, ύστερα από υπόδειξη του VAR, υπέδειξε επανάληψη, αφού θεωρήθηκε πως ο Δε Χέα κινήθηκε νωρίτερα στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Τζόρνταν Αγιού, ο οποίος και το είχε κερδίσει σε χέρι του Βίκτορ Λίντελοφ.

Την δεύτερη εκτέλεση ανέλαβε ο Σαχά, ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έδωσε προβάδισμα νίκης (74') στην ομάδα του γερόλυκου Ρόι Χόντσον, η οποία πέρυσι νίκησε στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά από το... 1989, αλλά φαίνεται πως της άρεσε πολύ!

Ο Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Πολ Πογκμπά, συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ ύστερα από πλασέ μέσα από την περιοχή στο 80' (ο 20ός παίκτης της Γιουνάιτεντ που σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Premier League), αλλά το τέρμα του Ολλανδού αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Η Γιουνάιτεντ ήταν άνευρη σε άμυνα και κυκλοφορία, Μάρκους Ράσφορντ και Αντονί Μαρσιάλ πέρασαν απαρατήρητοι και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Premier League ως Κόκκινος Διάβολος, δεν ήταν τόσο καθοριστικός όσο μας είχε συνηθίσει.

Ο Ζαχά, με ωραία κίνηση και συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, μπροστά στην απάθεια του Λίντελοφ, εκτέλεσε εκ νέου τον Δε Χέα (85'), έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δις εις βάρος της Γιουνάιτεντ έχοντας φορέσει την φανέλα της (σε αγώνα πρωταθλήματος) και σφράγισε το «2 στα 2» της Πάλας, μοναδική ομάδα με το απόλυτο μετά την Έβερτον.

Η Πάλας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημειώνει δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες επί της Γιουνάιτεντ, ενώ συμπλήρωσε πέντε σερί ματς χωρίς ήττα στο Μάντσεστερ (με Γιουνάιτεντ και Σίτι), κάτι που πέτυχε τελευταία φορά η Τσέλσι το 2014!

Η Γιουνάιτεντ, η οποία έψαχνε έκτη σερί νίκη σε πρεμιέρα αλλά... έσπασε τα μούτρα της, περιμένει την προσθήκη του Άλεξ Τέλες για να «δέσει» την ευάλωτη άμυνά της και θα παλέψει για το θαύμα με τον Τζέιντον Σάντσο, ώστε να αποκτήσει πολύτιμες (και απαραίτητες) εναλλακτικές στην επίθεσή της.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Δε Χέα – Φοσού Μενσά (81' Ιγκάλο), Λίντελογφ, Μαγκουάιρ, Σο – Πογκμπά (67' Φαν ντε Μπέεκ), ΜακΤόμινεϊ – Τζέιμς (46' Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ – Μαρσιάλ

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόντσον): Γουάιτα – Γουόρντ, Κουγατέ, Σακό, Μίτσελ – Τάουνσεντ, ΜακΚάρθι (88' Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ, Σλουπ (75' Έζε) – Αγιού (81' Μπατσουαγί), Ζαχά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα