Λίβερπουλ - Λιντς: Ο ήρωας στο «φρούριο» και ο δάσκαλος που βρήκε τα κενά... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ - Λιντς: Ο ήρωας στο «φρούριο» και ο δάσκαλος που βρήκε τα κενά... (pics & vids)

bet365

Η Λίβερπουλ έστω και με τεράστια δυσκολία και με νικητήριο γκολ στο 88' έκανε θετική πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα, η Λιντς του Μπιέλσα έστειλε μηνύματα σε όλους, ο Σαλάχ είναι άνθρωπος για ποδαρικό και το «Άνφιλντ» στέκει αγέρωχο...

Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός. Δεκάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας το βράδυ του Σαββάτου υποδέχθηκαν τα «παγώνια» που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Championship πριν από λίγο καιρό και επέστρεψαν στο κορυφαίο επίπεδο έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Το ματς ήταν εκπληκτικό, με απίστευτο ρυθμό, με το σκορ στο 3-2 λίγο μετά το πρώτο ημίωρο και στη λήξη του έκανε τον Κλοπ ν' αναφωνήσει «Ουάου», έχοντας χαρεί κάθε στιγμή της αναμέτρησης από την οποία η ομάδα του πήρε όλους τους βαθμούς.

Λίβερπουλ - Λιντς 4-3: Ο απίθανος Σαλάχ λύγισε τα «Παγώνια» (vid)

  • Κακή άμυνα, άξονας που δεν βοηθούσε

Η Λιντς έκανε την άμυνα της Λίβερπουλ να φανεί τρομερά εύθραυστη. Άφησε την εντύπωση στον Κλοπ αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι πως οι επιθέσεις της ομάδας του Μπιέλσα ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τους «κόκκινους» να μην έχουν τρόπο να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Και ο Φαν Ντάικ ήταν «ευάλωτος» κάνοντας το λάθος στο δεύτερο γκολ και ο ΑλεξάντερΆρνολντ ήταν πολύ κακός, «τρώγοντας» τη ντρίμπλα στο πρώτο γκολ και πετυχαίνοντας αυτογκόλ σε φάση που ευτυχώς για εκείνον υπήρχε οφσάιντ, ενώ και ο Γκόμες έχει αρνητική συμμετοχή στο πρώτο και το τρίτο τέρμα των νεοφώτιστων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο VvD είναι ο παίκτης εκείνος που ως βασικός - εκτός των τερματοφυλάκων - έχει τα περισσότερα λάθη που έχουν οδηγήσει σε γκολ εις βάρος της ομάδας του (3), από την έναρξη της σεζόν 2018-2019! Ο τρόπος ανάπτυξης της Λιντς έφερε σε πολύ δύσκολα θέση του Πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Ο Χέντερσον ναι μεν πρόλαβε και την αποστολή μπήκε και στην 11άδα αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμος να βγάλει όλο το ματς, ο Βαϊνάλντουμ μετά τις ιστορίες με τη Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε πολύ και εν τέλει ο Φαμπίνιο διόρθωσε τα πράγματα κερδίζοντας το καθοριστικό πέναλτι στο 87'.

  • Ήρωας της πρεμιέρας ο Σαλάχ

Αν και αρκετές από τις κινήσεις που επιχειρούσε δεν του έβγαιναν και αρκετές φορές έβγαλε εκνευρισμό, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε σε ήρωα με το χατ-τρικ που πέτυχε. Δυο γκολ από την άσπρη βούλα και μάλιστα το δεύτερο στο 88ο λεπτό, όταν πλέον όλο το ματς κρεμόταν από τα δικά του πόδια για τη Λίβερπουλ. «Έχω σκοράρει με πέναλτι και σε τελικό του Champions League...» απάντησε για την πίεση που ενδεχομένως να αισθανόταν.

Ο Αιγύπτιος αστέρας πέτυχε και το καταπληκτικό αριστερό σουτ στο πρώτο μέρος στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ από καταβολής Premier League που σκοράρει τρεις φορές σε ματς της πρεμιέρας. Αμέσως προηγούμενος ήταν ο Τζον Όλντριτζ σε παιχνίδι με την Τσάρλτον στην έναρξη της σεζόν 1988-1999. Τότε, ακόμα ονομαζόταν «πρώτη κατηγορία». Μάλιστα, ο «Φαραώ» βρήκε δίχτυα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο και συγκίνησε με τον πανηγυρισμό του.

Αφιέρωσε το τελευταίο γκολ στον συμπατριώτη του και άλλοτε συμπαίκτη στην εθνική Αιγύπτου, Μοαμέν Ζακάρια που αποσύρθηκε αφού διαγνώστηκε με νόσο που σταδιακά «σκοτώνει» τα νεύρα και παραλύει το σώμα και τον οργανισμό...

  • Το «Άνφιλντ» κρατάει καλά στο πρωτάθλημα...

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγο πριν τη μεγάλη αναβολή λόγω της έξαρσης του κορονοϊού είχε καταφέρει να «λαβώσει» ανεπανόρθωτα τη Λίβερπουλ και να φύγει νικήτρια από το «Άνφιλντ» στους «16» του Champions League. Όμως, η ιστορική έδρα των νυν Πρωταθλητών Αγγλίας συνεχίζει την εκπληκτική της επίδοση στα ματς του πρωταθλήματος.

Με τον Κλοπ στον πάγκο, στα τελεταία 60 παιχνίδια της Premier League, δηλαδή σε 5.400 λεπτά ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητη. Τεράστια δύναμη η έδρα, ακόμα κι αν λόγω της κατάστασης και των άδειων κερκίδων δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους και θάρρος για να πάρουν αποτέλεσμα, όπως το είχε τονίσει και ο Μαρσέλο Μπιέλσα πριν την επίσκεψη της Λιντς εκεί...

  • Σεβασμός στη Λιντς και τον Μπιέλσα

Ακόμα κι αν θα έπρεπε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον τρόπο που αυτή εξελισσόταν, ο Μπιέλσα συνέχισε να πιέζει τους παίκτες του και να κάνει εκφράσεις εκνευρισμού στα λάθη. Τα «παγώνια» έδειξαν και σε όσους δεν τα είχαν παρακολουθήσει από πέρυσι στην Championship, πως είναι ικανά ... για τα πάντα τη φετινή σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Στο «Άνφιλντ», το απόγευμα του Σαββάτου, η Λιντς είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας ολοκληρώνοντας το ματς με 51,6%, ενώ, επιχείρησε και περισσότερες μεταβιβάσεις στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στις 460 απέναντι στις 423 που πραγματοποίησε η Λίβερπουλ. Επιπλέον, καθεμια από τις τελικές προσπάθειες στον αντίπαλο στόχο, κατέληξε στα δίχτυα από τους ποδοσφαιριστές του «el loco»! «Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού δείξαμε ότι τους αντιμετωπίσαμε στα ίσια» ανέφερε ο Μπιέλσα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα