Football Leaks: Ξεκίνησε η δίκη του Ρούι Πίντο στη Λισαβόνα

Gazzetta team
Football Leaks: Ξεκίνησε η δίκη του Ρούι Πίντο στη Λισαβόνα

bet365

Ο Ρούι Πίντο, ο οποίος κρύβεται πίσω από τα περιβόητα «Football Leaks» που «έκαψαν» Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ άλλων, περνά από δίκη στη Λισαβόνα για τουλάχιστον 90 κατηγορίες.

Η πολύκροτη υπόθεση των «Football Leaks», που το 2016 έφεραν στο φως της δημοσιότητας πάνω από 70 εκατ. έγγραφα και συνομιλίες για «σκοτεινές» συναλλαγές μεταξύ ευρωπαϊκών συλλόγων και διαμεσολαβητών, βρίσκεται πλέον στα χέρια της πορτογαλικής δικαιοσύνης.

Στο επίκεντρό της, δεν είναι άλλος από τον Ρούι Πίντο, τον 31χρονο Πορτογάλο χάκερ, ο οποίος κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εδώλιο του κατηγορουμένου της δικαστικής αίθουσας στη Λισαβόνα, έχοντας να αντιμετωπίσει κατηγορίες για 90 αδικήματα από το σκάνδαλο που ταρακούνησε το ποδόσφαιρο.

Ο Πίντο είχε παραβιάσει τους υπολογιστές δεκάδων συλλόγων όπως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ποδοσφαιρικών φορέων όπως η Ομοσπονδία της Πορτογαλίας και κατά την πλευρά των δικηγόρων του επρόκειτο για μια κίνηση δημοσίου καθήκοντος, σε συνεργασία πάντοτε με τις Αρχές.

Ανάμεσα σε όσα είχαν αποκαλυφθεί, ήταν φυσικά και οι ατασταλείες της Μάντσεστερ Σίτι ως προς το Financial Fair Play, για τις οποίες η UEFA είχε τιμωρήσει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους Πολίτες τον περασμένο Φεβρουάριο, δίχως εν τέλει η απόφαση να τελεσιδικήσει ελέω CAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Πίντο κριθεί τελικά ένοχος για τις κατηγορίες εκβιασμού, υποκλοπής δεδομένων και παραβίασης αλληλογραφίας, τότε πρόκειται να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης για δεκαετίες.

Ωστόσο, η πλευρά της εκπροσώπησής του κινείται στην αντεπίθεση και έχει καλέσει 45 επώνυμους μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του Πίντο, ανάμεσά τους και ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα