Ζάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ 2-2: Ο Μπρούστερ την γλίτωσε από ήττα, μισή ώρα έπαιξε ο Τσιμίκας (vid)

Gazzetta team
Ζάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ 2-2: Ο Μπρούστερ την γλίτωσε από ήττα, μισή ώρα έπαιξε ο Τσιμίκας (vid)

bet365

Μέτρια εμφάνιση των Κόκκινων στο τελευταίο φιλικό πριν από το Community Shield, τραυματίστηκε (ελαφρά) ο Φαν Ντάικ, δύο γκολ ο Μπρούστερ, στο 62' μπήκε ο Τσιμίκας.

Ήταν φιλικό, αλλά η εικόνα της Λίβερπουλ στο 2-2 με την Ζάλτσμπουργκ στο «Red Bull Arena», ειδικά στην άμυνα, ενδεχομένως και να προβλημάτισε (λίγο) τον Γιούργκεν Κλοπ, τέσσερις ημέρες πριν από την διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της νέας σεζόν, το Community Shield απέναντι στην Άρσεναλ (Σάββατο 29/08).

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι παρατάχθηκαν με σχεδόν βασική ενδεκάδα (έλειπαν μόνο ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ και ο τραυματίας Τζόρνταν Χέντερσον), αιφνιδιάστηκαν από την Ζάλτσμπουργκ, βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και, αν δεν σκόραρε δις ο Ράιαν Μπρούστερ, δεν θα γλίτωναν την (φιλική) ήττα, παίρνοντας εντέλει 2-2.

Οι πρωταθλητές Αυστρίας εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στην άμυνα των Κόκκινων και, με δύο γκολ του νέου τους αστεριού, Πάτσον Ντάκα, προηγήθηκαν 2-0 προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο (3', 13').

Η Λίβερπουλ ανέβηκε στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και πάλι η Ζάλτσμπουργκ ήταν πολύ επικίνδυνη στις επιθέσεις της, χωρίς όμως το ίδιο αποτέλεσμα απέναντι στον Άλισον.

ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ, ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, μάτωσε αρκετά και έγινε αλλαγή, χωρίς πάντως η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία ενόψει του Community Shield.

Ο Κώστας Τσιμίκας, μετά τα καλά 45 λεπτά στο ντεμπούτο του κόντρα στην Στουτγκάρδη, έπαιξε μισή ώρα αυτή την φορά, μπαίνοντας ως αλλαγή αντί του Άντι Ρόμπερτσον (62'). Το συγκεκριμένο διάστημα πάντως, συνέπεσε με τα δύο γκολ της Λίβερπουλ.

Αμφότερα έφεραν την σφραγίδα του Ράιαν Μπρούστερ (72', 81') ο οποίος, με τρία γκολ σε δύο ματς αποδεικνύει στον Κλοπ ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ και μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, πίσω από την «Αγία Τριάδα» των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνιο και Σαντιό Μανέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα