FA: Αυστηροποιεί τις ποινές για ρατσισμό, αποκλεισμός ως και 12 ματς

Gazzetta team
FA: Αυστηροποιεί τις ποινές για ρατσισμό, αποκλεισμός ως και 12 ματς

bet365

Οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικής επίθεσης από παίκτη εν ώρα αγώνα θα τιμωρείται μίνιμουμ με 6 ως 12 αγωνιστικές, σύμφωνα με τους νέους νόμους που ανακοίνωσε η FA.

Όλο και πιο αυστηρό γίνεται το πλέγμα των ποινών που προβλέπει η FA για περιστατικά ρατσισμού και διακρίσεων στα γήπεδα.

Το διοικητικό σώμα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τις αλλαγές στους σχετικούς κανονισμούς, σύμφωνα με τις οποίες αν ένας παίκτης προσβάλει την εθνικότητα αντιπάλου ή προβεί σε ομοφοβικά σχόλια, θα τιμωρείται μίνιμουμ με αποκλεισμό 6 ως 12 αγώνων.

Παράλληλα, με την αναδυόμενη δύναμη που αποκτούν τα social media στις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών και μετά τις ποινές μόλις μίας αγωνιστικής που δέχθηκαν οι Μπερνάρντο Σίλβα και Ντέλε Άλι την περασμένη σεζόν, οποιαδήποτε ανάρτηση με ρατσιστικό περιεχόμενο πλέον θα τιμωρείται μίνιμουμ με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών.

Η αυστηροποίηση των μέτρων, βέβαια, δεν έχει φτάσει ακόμη τα επίπεδα της FIFA και της UEFA, οι οποίες έχουν θεσπίσει κατώτατο όριο ποινών τις 10 αγωνιστικές, αλλά αποτελεί ξεκάθαρη κατεύθυνση προς τα ίδια στάνταρ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα