Μπόρνμουθ: Σκέφτεται ένσταση για το γκολ-φάντασμα στο Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Μπόρνμουθ: Σκέφτεται ένσταση για το γκολ-φάντασμα στο Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

bet365

Έτοιμη να διεκδικήσει την παραμονή της στην Premier League δια της νομικής οδού δείχνει η Μπόρνμουθ, καθώς σκέφτεται το ενδεχόμενο ένστασης για το γκολ που δεν είχε μετρήσει στο ματς της Άστον Βίλα κόντρα στη Σέφιλντ και επηρέασε την τελική βαθμολογία.

Το δραματικό φινάλε στη «μάχη» της σωτηρίας ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Μπόρνμουθ ενδέχεται να περιλάβει και νέο επεισόδιο, εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Τα Κεράσια αποχαιρέτησαν την Premier League μετά από πέντε χρόνια παρουσίας, παρά την εκτός έδρας νίκη τους επί της Έβερτον (1-3) στην τελευταία αγωνιστική κι αυτό διότι την ίδια ώρα η Άστον Βίλα κράτησε τον βαθμό απέναντι στη Γουέστ Χαμ και τερμάτισε στο +1 από την 18η θέση.

Ωστόσο, αυτός ο έξτρα βαθμός υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υφίστατο ποτέ, αν είχε μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δεν μέτρησε ποτέ, λόγω βλάβης του μηχανισμού του goal-line technology.

Πάνω σε αυτό λοιπόν, οι διοικούντες το υποβιβασμένο κλαμπ σκέφτονται αρκετά σοβαρά να «πατήσουν» και να διεκδικήσουν όποιες ελπίδες τους αναλογούν δια της νομικής οδού.

Είναι αυτονόητο ότι αν το γκολ, για το οποίο υπήρξε δημόσια συγγνώμη της εταιρείας-δημιουργού της εν λόγω τεχνολογίας (HawkEye), είχε κατακυρωθεί στις Λεπίδες, η απώλεια των δύο βαθμών θα είχε άμεσο αντίκτυπο και στην τελική βαθμολογία, καθώς με τα τωρινά δεδομένα η Μπόρνμουθ θα τερμάτιζε πάνω από την Άστον Βίλα για έναν βαθμό.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει δοθεί εντολή στους δικηγόρους του κλαμπ και η τελική απόφαση για το αν θα κινηθούν νομικά θα προκύψει τις επόμενες μέρες, κατόπιν συνάντησης των ιθυνόντων του συλλόγου.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα