Στο Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι (vids)

Gazzetta team
Στο Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε (0-2) τον τελικό με τη Λέστερ και την άφησε 5η. Μαζί της στο Champions League η Τσέλσι που με το 2-0 άφησε εκτός Ευρώπης τη Γουλβς. Η Τότεναμ στο Europa League, έπεσαν Μπόρνμουθ, Γουότφορντ, σώθηκε η Αστον Βίλα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε σπουδαία πορεία μετά την καραντίνα και έμεινε αήττητη (5 νίκες, 3 ισοπαλίες). Η Λέστερ αυτοκαταστροφική. Και η μοίρα της φετινής Premier League τις έφερε ισόβαθμες να παίζουν τον... τελικό τους στο “King Power”. Αυτόν τον πήραν οι Κόκκινοι Διάβολοι (0-2). Με εύστοχο πέναλτι ο Μπρούνο Φερνάντες (71') έγραψε το 0-1, με τον Πορτογάλο μέσο να σκοράρει για 10η φορά και να είναι εκείνος που πηγαίνοντας στο Μάντσεστερ τον Γενάρη, άλλαξε και την πορεία της ομάδας του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Στις καθυστερήσεις ο Λίνγκαρντ έκλεψε την μπάλα από τον Σμάιχελ και τελείωσε το παιχνίδι για το 0-2. Με αυτό το τρίποντο η Γιουνάιτεντ τερμάτισε 3η, ενώ η Λέστερ με δύο μόλις νίκες στις οκτώ αγωνιστικές μετά την καραντίνα, θα παίξει ως 5η στο Europa League.


4η η Τσέλσι, 7η και περιμένει η Γουλβς

Την ίδια στιγμή, η Τσέλσι έκανε τη δουλειά της στο εντός με τη Γουλβς. Οι Μπλε που επικράτησαν 2-0, σφράγισαν το δικό τους εισιτήριο μίας άκρως επιτυχημένης χρονιάς, παρά τις πολλές δυσκολίες και κυρίως την απαγόρευση μεταγραφών. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Λονδρέζοι τερμάτισαν στην 4η θέση, ωστόσο, σημαίνει αντίστροφα, ότι η Γουλβς μένει εκτός Ευρώπης. Τουλάχιστον βαθμολογικά, καθώς ελπίζει η Τσέλσι να νικήσει την Αρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ώστε να πάει στο Europa League ως 7η της βαθμολογίας. Τα πιο σημαντικά στο ματς συνέβησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο 45'+1' ο Μάουντ έβαλε φοβερό γκολ-φάουλ και στο 45'+4' πέρασε ασίστ στον Ζιρού, ο οποίος σκόραρε σαν οδοστρωτήρας. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η αντίπαλος του Ολυμπιακού περιμένει τον τελικό το επόμενο Σάββατο.

Ευρώπη με Μουρίνιο οι Spurs

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το πίστευε και συνέβη. Η δική του Τότεναμ θα παίξει στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν. Ας όψεται βέβαια η ήττα της Γουλβς από την Τσέλσι. Οι Spurs με αυτόν τον τρόπο βολεύτηκαν και με την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της αδιάφορης Κρίσταλ Πάλας, που όμως τους ζόρισε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κέιν (13'), ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ σε 19 ματς με τον Ζοσέ στον πάγκο. Ωστόσο, η Πάλας ισοφάρισε με τον Σλουπ (53') και έχασε ευκαιρίες για να πετάξει την Τότεναμ εκτός του στόχου της.

Σώθηκε η Άστον Βίλα, «αποχαιρέτησαν» Μπόρνμουθ και Γουότφορντ

Ήταν η 17η της βαθμολογίας πριν από την τελευταία αγωνιστική και δεν απώλεσε το πλεονέκτημα. Η Άστον Βίλα του Ντιν Σμιθ δεν νίκησε, αλλά κατάφερε να μη χάσει κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1) και σε συνδυασμό με την ήττα της Γουότφορντ από την Άρσεναλ (3-2) ανανέωσε τη συμμετοχή της στην Premier League της επόμενης περιόδου.

Το γκολ του Γκρίλις στο 84' αποτέλεσε τη βάση της παραμονής για τους Villains, αν και η άμεση ισοφάριση στο 85' με το τυχερό γκολ του Γιαρμολένκο άνοιξε ξανά το «κόλπο» της σωτηρίας. Κι αυτό διότι η Μπόρνμουθ, στο δικό της ματς επιβίωσης στο «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στην Έβερτον, είχε επιτελέσει το καθήκον της παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και περίμενε το γκολ της Γουέστ Χαμ, που θα σήμαινε ήττα για τους Χωριάτες και μειονέκτημα στην ισοβαθμία έναντι των Κερασιών. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ και έτσι η Βίλα πανηγύρισε την παραμονή της, τερματίζοντας μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στους 35 βαθμούς.

Παράλληλα, η Γουότφορντ πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα κόντρα στην Άρσεναλ (3-0 στο 33') και όσο κι αν προσπάθησε να επανέλθει, μοιραία υποχώρησε στη 19η θέση και επιστρέφει στην Championship μετά το 2015.

Πεντάρα και 102 γκολ η Σίτι

Τελείωσε το πρωτάθλημα με 102 γκολ, κράτησε ανέπαφη την εστία της σε 16 παιχνίδια, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε δεύτερη και, μάλιστα, 18 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ.

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος του Νταβίδ Σίλβα οι Πολίτες διέλυσαν την προ πολλού υποβιβασμένη Νόριτς (5-0) και... φόρτσαραν ενόψει της ρεβάνς με την Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Champions League.

Σε μεγάλα κέφια ο Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (45', 90') και έδωσε μια ασίστ στον Ραχίμ Στέρλινγκ (79'), με Γκαμπριέλ Ζεσούς (11') και Ριγιάντ Μαχρέζ (83') να σημειώνουν τα υπόλοιπα γκολ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights όλων των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Άρσεναλ - Γουότφορντ 3-2
  • Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-1
  • Έβερτον - Μπόρνμουθ 1-3
  • Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 1-1
  • Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
  • Μάντσεστερ Σίτι - Νόριτς 5-0
  • Μπέρνλι - Μπράιτον 1-2
  • Νιουκάστλ - Λίβερπουλ 1-3
  • Σαουθάμπτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1
  • Τσέλσι - Γουλβς 2-0

Η τελική βαθμολογία της Premier League



Πρώτος σκόρερ με ρεκόρ στην Premier League ο Βάρντι

Δείτε ΕΔΩ το 1-3 της Λίβερπουλ στο Νιούκαστλ

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του φινάλε της Premier League

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα