EFL: Πλάνο για έναρξη του Λιγκ Καπ νωρίτερα από την Premier League

Gazzetta team
EFL: Πλάνο για έναρξη του Λιγκ Καπ νωρίτερα από την Premier League

bet365

Το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα από την Premier League το Λιγκ Καπ της ερχόμενης περιόδου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, κόντρα στην επιθυμία των τοπ συλλόγων για ακύρωση της σεζόν.

Την ώρα που οι ομάδες της Premier League διαμαρτύρονται για το υπερβολικά φουσκωμένο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν και ζητούν μείωση ή και ακύρωση των αγώνων του Λιγκ Καπ, η EFL ετοιμάζεται να ορίσει ημερομηνία έναρξης του θεσμού νωρίτερα από το νέο πρωτάθλημα (12 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, η διοργανώτρια αρχή θέλει να προγραμματίσει τους δύο πρώτους γύρους του επονομαζόμενου «Qarabao Cup» στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωσή του χωρίς να ακυρωθούν αγωνιστικές ημέρες ενδιάμεσα στη σεζόν.

Από τη μία, η κίνηση αυτή προκύπτει εύλογα από οικονομικής άποψης, διότι το Λιγκ Καπ απαρτίζει το 1/3 των εσόδων της επαγγελματικής Λίγκας στην Αγγλία, αλλά έρχεται πλήρως κόντρα με την πλευρά των τοπ συλλόγων, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουν την ποσόσητα αγώνων στην ερχόμενη, έτσι κι αλλιώς συμπιεσμένη σεζόν.

Μέσα σε όλα αυτά, σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη του νέου Nations League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα