Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνει σχεδόν 30 εκατ. από την Adidas αν δεν βγει στο Champions League

Gazzetta team
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνει σχεδόν 30 εκατ. από την Adidas αν δεν βγει στο Champions League

bet365

Η απώλεια της 3ης ή 4ης θέσης θα έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πρόκειται να χάσει ένα ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ από χορηγική συμφωνία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τη μεγάλη της ευκαιρία για να ανέβει μόνη της στην 3η θέση και να βρεθεί σε θέση να ελέγχει τις τύχες της για την επιστροφή της στο επόμενο Champions League.

Μετά την ισοπαλία στο 90+7' από τη Σαουθάμπτον, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πλησίασε μεν τις Τσέλσι και Λέστερ που αμφότερες ηττήθηκαν, αλλά εξακολουθεί να υστερεί απέναντί τους στον βαθμολογικό πίνακα, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο διετής αποκλεισμός της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανακλήθηκε μέσω CAS, η 5η θέση οδηγεί σίγουρα στο Europa League και αν οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν ανατρέψουν την κατάσταση μέχρι το φινάλε, τότε θα αντιμετωπίσουν σημαντική χασούρα στα ετήσια έσοδά τους.

Συγκεκριμένα, η απώλεια χρημάτων θα προέλθει από το χορηγικό συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Adidas, το οποίο προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 33% αν η Γιουνάιτεντ τερματίσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός θέσεων Champions League.

Αυτό θα σημάνει πρακτικά το «ψαλίδι» 27,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο της επόμενης σεζόν, κάτι που σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα έσοδα που προσφέρει το Europa League και την στενότητα που επικρατεί έτσι κι αλλιώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, θα ανακόψει την πορεία της για μεταγραφές και περαιτέρω ενίσχυση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα