Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2: Ανατροπή... θεία δίκη και φουλ για τετράδα (vid)

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2: Ανατροπή... θεία δίκη και φουλ για τετράδα (vid)

bet365

Για μία ώρα αγώνα η Τσέλσι πάλευε να μετατρέψει το 75-80% κατοχής σε γκολ. Τελικά το κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά χάρη στους Πούλισικ και Ζιρού και έκανε την ανατροπή κόντρα στη Βίλα, παίρνοντας επάξια το διπλό που την έστειλε στο +6 από την 5η θέση.

Το απόγευμα ήταν σημαδιακό για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Το κοντέρ της προπονητικής του θητείας έφτανε τα 100 και οι παίκτες του μπορούσαν να συνδυάσουν το milestone με μια γλυκιά νίκη που θα έδινε αέρα 6 βαθμών από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς στη μάχη της τετράδας. Για 60 αγωνιστικά λεπτά, όμως, ο Φράνκι βίωνε στραπάτσο, η Τσέλσι αδυνατούσε να μετουσιώσει σε ευκαιρίες και γκολ το μονοπώλιο της κατοχής και οι οπαδοί της δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκριζαν στον πίνακα του σκορ. Το τέλος, όμως, αποζημίωσε την Μπλε αρμάδα, η οποία πήρε αυτό που της άξιζε, κόντρα στην κυνική Άστον Βίλα, για την οποία τα 2 λεπτά υπεροχής και το γκολ που της προσέφεραν δεν ήταν αρκετά να τη σώσουν απο το 6ο σερί ματς χωρίς νίκη στην Premier.

Ο απολογισμός των Λονδρέζων στο πρώτο ημίχρονο έγραψε συντριπτική υπεροχή σε πάσες (319-29), γεμίσματα (20-4), σουτ (9-5) και φυσικά κατοχή (76-24%), αλλά η μοναδική τελική της... προκοπής ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάουντ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Χωριάτες επέβαλαν τον δικό τους νόμο λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Κόρτνεϊ Χάουζ να σκοράρει με διπλή ευκαιρία από τη μικρή περιοχή και να γράφει προσωπική ιστορία: ήταν το πρώτο του γκολ στην Premier League, συμπληρώνοντας καρέ λογαριασμών σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες του Νησιού.

Αφού η ομάδα του Ντιν Σμιθ πέτυχε ανέλπιστα τον σκοπό της και υποχρέωσε την Τσέλσι να παραμείνει με μόλις μία «καθαρή εστία» εκτός έδρας στη σεζόν (καλύτερη επίδοση μόνο από τη Βίλα που έχει μηδέν), παρέδωσε ακόμη πιο απροκάλυπτα τα ηνία στην ομάδα του Λάμπαρντ. Το ποσοστό κατοχής έφτασε μέχρι και το 90-10% υπέρ της, αλλά η ουσιαστική αλλαγή ήρθε με τις... αλλαγές του Άγγλου coach.

Ο Κρίστιαν Πούλισικ έκανε την επανεμφάνισή του στα γήπεδα μετά την Πρωτοχρονιά και λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα (60').

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κίπερ της Βίλα, Νίλαντ, πριν καν χωνέψει την ισορροπία μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα, με τον δήμιο των Χωριατών, Ολιβιέ Ζιρού να σκοράρει για 7ο σερί ματς που τους αντιμετωπίζει, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση δεν χαλάει ούτε μετά από καραντίνα.

Με την ολοκλήρωση της ανατροπής και την ανακούφιση φανερή, η Τσέλσι ήλεγξε το υπόλοιπο του ματς και σφράγισε το σπουδαίο διπλό, χάρη στο οποίο ανέβηκε στους 51 βαθμούς. Πλέον, βλέπει από το -3 τη Λέστερ στην 3η θέση, αλλά κυρίως από το -6 τους ανταγωνιστές της για το Champions League και πάει ανεβασμένη στο μεγάλο ματς με τη Σίτι (25/6). Από την άλλη, η Βίλα παρέμεινε στους 27 βαθμούς, αλλά θα έχει κι άλλες ευκαιρίες για να διεκδικήσει την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη.

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Νίλαντ, Κόνσα, Μινγκς, Χάουζ, Τάργκετ, Χούριχαν (70' Τρεζεγκέ), Λουίς, ΜακΓκιν (88' Χότα), Ελ-Γκάζι (70' Νακάμπα), Γκρίλις, Ντέιβις (57' Σαματά)

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αλόνσο, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (55' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Λόφτους-Τσικ (55' Πούλισικ), Μάουντ, Γουίλιαν (90' Τζέιμς), Ζιρού (80' Έιμπραχαμ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα