Αλεξάντερ - Άρνολντ: «Δεν "μιλούν" μόνο τα πόδια μας, είναι ώρα για αλλαγή»! (pic)

Αλεξάντερ - Άρνολντ: «Δεν "μιλούν" μόνο τα πόδια μας, είναι ώρα για αλλαγή»! (pic)

Κώστας Ζάλιαρης
Αλεξάντερ - Άρνολντ: «Δεν "μιλούν" μόνο τα πόδια μας, είναι ώρα για αλλαγή»! (pic)

bet365

Λόγια που σκορπίζουν ελπίδα για το μέλλον και τα μυαλά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, είπε ο Τρεντ Αλεξάντερ - Άρνολντ, ο οποίος στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον θα παίξει με παπούτσια στα οποία θα αναγράφεται επάνω το «Black Lives Matter».

Ο Άγγλος μπακ της Λίβερπουλ, έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης, πήρε το Super Cup, είναι ήρωας με τη συμπεριφορά και τα κατορθώματά του για την τοπική κοινωνία του λιμανιού, σύντομα θα γίνει Πρωταθλητής Αγγλίας, όμως, έχει πολύ βαθύτερες ανησυχίες.

Η κατάσταση στον κόσμο με την έξαρση του ρατσισμού και η προσπάθεια να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, έχει ενεργοποιήσει τρομερά τον Αλεξάντερ - Άρνολντ που δήλωσε:

«Πρέπει να υπάρχει απόλυτη ισότητα από τον άνθρωπο που είναι φυσιοθεραπευτής, μέχρι κι εκείνον που ετοιμάζει τον ρουχισμό μας. Από τον τελευταίο μέχρι και τον πρώτο, μέχρι τη διοίκηση. Χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να έχουν την ίδια ευκαιρία. Όταν κοιτάς έναν μεταγραφικό στόχο δεν πρέπει να σε νοιάζει τι χρώμα έχει. Πρέπει να τον κοιτάζεις για το ταλέντο του. Δεν θεωρώ ότι απλά εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε πρότυπα εντός αγωνιστικό χώρου. Προσωπικά θέλω να προκαλέσω μια αλλαγή στην κοινωνία. Αν στο τέλος της καριέρας μου δεν το έχω καταφέρει, θα θεωρήσω ότι απέτυχα.

Δεν θα "μιλούν" πλέον τα πόδια μας μονάχα στο γήπεδο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δημόσια εικόνα μας, το βήμα που μας δίνεται από το ποδόσφαιρο, τα φώτα που είναι πάνω μας. Είναι ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή. Το σύστημα έχει σπάσει, είναι ενάντια σε ομάδες της κοινωνίας μας και έχουμε όλοι ευθύνη για να το φτιάξουμε ξανά».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα