Γουέστ Χαμ – Γουλβς 0-2: Οι ατσάλινοι Λύκοι βλέπουν Champions League (vids)

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ – Γουλβς 0-2: Οι ατσάλινοι Λύκοι βλέπουν Champions League (vids)

bet365

Πειστική εμφάνιση και νίκη για την Γουλβς, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, η οποία έπιασε στην πέμπτη θέση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της. Ε και; Έδειξε μια (απολύτως λογική) έλλειψη ρυθμού μετά από τρίμηνη διακοπή. Ε και; Η Γουλβς επιβεβαίωσε ότι και φέτος κοιτάει πολύ ψηλά, με το πολύτιμο «διπλό» στο Λονδίνο εις βάρος της Γουέστ Χαμ (2-0).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League απειλήθηκε ελάχιστα από τους απεγνωσμένους για βαθμούς Λονδρέζους και, όταν διέκρινε κούραση στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, την... κατάπιε.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο και, με εξαίρεση ένα σουτ από καλή θέση που έφυγε άουτ για τους γηπεδούχους, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους φιλάθλους που, βεβαίως, έβλεπαν το ματς από το σπίτι.

Στο δεύτερο μέρος, η Γουλβς επιβεβαίωσε το απίστευτο στατιστικό στην φετινή περίοδο σε ό, τι αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια της, βάσει του οποίου, μετά το 60ό λεπτό, έχει πετύχει δώδεκα γκολ (πλέον) και έχει δεχθεί μόλις ένα!

Στο 73ο λεπτό ο Ανταμά Τραορέ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή εννέα λεπτά νωρίτερα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έτρεξε μέχρι την τελική γραμμή και σέντραρε ιδανικά στον Ραούλ Χιμένες, ώστε ο Μεξικανός επιθετικός να ανοίξει το σκορ και να σημειώσει ένα γκολ που συνιστά διπλό ρεκόρ.

Το γκολ έλυσε εντελώς τα πόδια των παικτών του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και αποτελείωσε ψυχολογικά τα Σφυριά, τα οποία δέχθηκαν και δεύτερο «χτύπημα» λίγο πριν από το φινάλε (84').

Παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου γκολ. ο Τραορέ συνεργάστηκε με τον Ματ Ντόχερτι, η σέντρα του οποίου από τα δεξιά βρήκε τον Νέτο ο οποίος, χωρίς να αφήσει την μπάλα να ακουμπήσει το χορτάρι, την έστειλε με καταπληκτικό σουτ στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λούκας Φαμπιάνσκι.

Με τη νίκη αυτή, η Γουλβς συμπλήρωσε δέκα διαδοχικά ματς χωρίς ήττα στο Λονδίνο (πέντε νίκες – πέντε ισοπαλίες) και έπιασε στην πέμπτη θέση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούσα μόλις δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τσέλσι. Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Premier League.

Το όνειρο του Champions League παραμένει ολοζώντανο για την Γουλβς, η οποία έδειξε και πάλι πόσο αξιόπιστη είναι, ακόμα και αν δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, ύστερα από τρίμηνη αποχή;

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι – Νγκακιά (81' Φρέντερικς), Ντιόπ, Ράις, Κρίσγουελ – Μπόουεν, Νομπλ, Σούτσεκ, Φορνάλς (81' Γιαρμολένκο) - Φελίπε Άντερσον (67' Λαντσίνι) - Αντόνιο.

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο – Μπολί, Κόουντι, Σαΐς – Ντόχερτι, Ντεντόνκερ (64' Τραορέ), Νέβες, Μουτίνιο, Τζόνι (90' Βινάγκρε) - Χιμένες (90' Γκιμπς – Γουάιτ), Ντιόγκο Ζότα (64' Νέτο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα