Όταν ο Γκουαρδιόλα δεν στήριξε τον Ρομπέρτο Κάρλος κόντρα στον ρατσισμό (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Γκουαρδιόλα δεν στήριξε τον Ρομπέρτο Κάρλος κόντρα στον ρατσισμό (vid)

bet365

Σε ένα Clasico το 1996, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα αποκαλούσαν «πίθηκο» τον Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε συστήσει στον Βραζιλιάνο να είναι πιο προσεκτικός στη συμπεριφορά του.

Μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Αρσεναλ την Τετάρτη το βράδυ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε με τη σειρά του να πάρει θέση κατά του ρατσισμού και των όσων συμβαίνουν στις ΗΠΑ, εξηγώντας πως: «Ντρέπομαι για όσα έκαναν οι λευκοί στους μαύρους». Ωστόσο, στην Ισπανία κυκλοφόρησε αμέσως ένα βίντεο από το 1996, στο οποίο ο Πεπ δεν ήταν ακριβώς το ίδιο θερμός κόντρα σε ένα ρατσιστικό ξέσπασμα των οπαδών της Μπαρτσελόνα.

Ηταν σε ένα Clasico στο «Καμπ Νόου», όταν οι Μπλαουγκράνα στις εξέδρες αποκαλούσαν «πίθηκο» και «μαϊμού» τον Ρομπέρτο Κάρλος. Ο θρυλικός Βραζιλιάνος μπακ είχε αντιδράσει σε αυτό και όταν αργότερα στην κάμερα είχε ερωτηθεί σχετικά ο τότε παίκτης των Καταλανών, δεν είχε πάρει αντιρατσιστική θέση, κατηγορώντας μάλιστα των αντίπαλό του της Ρεάλ: «Αυτός ο κύριος πρέπει να προσέχει. Μιλάει πολύ», είχε πει για τον Ρομπέρτο Κάρλος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα