Ετσι θα στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού οι ομάδες της Premier League

Κώστας Τόπας
Ετσι θα στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού οι ομάδες της Premier League

bet365

Οι σύλλογοι της Premier League συζητούν μεταξύ τους για να στείλουν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και να δείξουν αλληλεγγύη στο κίνημα του Black Lives Matter ώστε να τιμήσουν τον Τζορτζ Φλόιντ.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ της διοργανώτρια Αρχής και των ομάδων σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης του παγκόσμιου κινήματος κατά του ρατσισμού, που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο του Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Μάλιστα, μία από τις προτάσεις που συζητιέται έντονα είναι, οι παίκτες των ομάδων να γονατίσουν συμβολικά στο αγωνιστικό χώρο, πριν τη σέντρα για να στείλουν το μήνυμα κατά του ρατσισμού. Επίσης, η FA έχει δεσμευτεί να μην επιβάλει κυρώσεις στους παίκτες που χρησιμοποιούν τα social media, για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του Φλόιντ.

Οι ομάδες σχεδιάζουν επίσης να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας κορονοϊού, με ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη, όπως στη Γερμανία. Οπως επίσης, έχουν συμφωνήσει να φορέσουν κονκάρδες σε σχήμα καρδιάς, για να ευχαριστήσουν το NHS και όλο το ιατρικό επιτελείο για τις προσπάθειές που έκαναν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα