Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κατάθεση ψυχής του Εβρά κατά του ρατσισμού (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κατάθεση ψυχής του Εβρά κατά του ρατσισμού (vid)

bet365

Δυνατό μήνυμα του άλλοτε αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, για την μάχη κατά του ρατσισμού.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Πατρίς Εβρά έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι είναι ένα ωραίο... τρελοκομείο, αλλά βεβαίως είναι σε θέση να μιλήσει σοβαρά, όταν η περίσταση το απαιτεί.

Με αφορμή το κύμα διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, ο Γάλλος παλαίμαχος αριστερός μπακ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, μεταξύ άλλων, έστειλε ένα μήνυμα – κατάθεση ψυχής μέσω του προφίλ του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το να παραμένεις σιωπηλός είναι ένα έγκλημα. Το να λες δεν είμαι ρατσιστής δεν αρκεί, γιατί ξέρουμε να είμαστε ρατσιστές. Ξέρουμε να υποκρινόμαστε ότι δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά ας μάθουμε να είμαστε αντί – ρατσιστές, γιατί φτάνει έως εδώ.

Και όπως πάντα λέω, ο ρατσισμός έρχεται από την παιδεία. Κανένα μωρό δεν γεννιέται ρατσιστής, κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής. Άρα ξέρουμε ότι προέρχεται από την παιδεία. Είχα εμπειρίες με ρατσιστές σε όλη μου την ζωή. Δεν είμαι εδώ κλαίγοντας, δεν είμαι εδώ παίζοντας το θύμα.

Αλλά τώρα ας μιλήσουμε για την επικαιρότητα, την υπόθεση Φλόιντ. Όταν είδα εκείνο το βίντεο, ένιωσα απλά τυχερός που είμαι ζωντανός και μπορώ να μιλήσω. Είμαστε όλοι του ιδίου χρώματος, είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα γιατί θα λέω πάντα τα ίδια ακόμα και αν είναι κάποιος με διαφορετικό χρώμα δέρματος από το δικό μου, γιατί εδώ μιλάμε για δολοφονία ανθρώπων.

Συνήθιζα να λέω σε κάποιους από τους συμπαίκτες μου όταν δίναμε παιχνίδια. Δεν καταλάβαιναν κάποια ρατσιστικά σχόλια. Και πριν από τον αγώνα, τους έλεγα να φροντίσετε να δώσετε όλα όσα έχετε στο γήπεδο, γιατί πάντα θα θυμούνται το χρώμα του δέρματος σας.

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα από τον καθένα. Και λέω ότι τώρα που είμαστε στο γήπεδο, να φροντίσετε να τα δώσετε όλα. Αλλά αυτή ήταν απλά μια ομιλία για κίνητρο. Τώρα, όμως, μπορείς να πεθάνεις.

Όπως έλεγα, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά ως εδώ ήταν. Σας αγαπώ όλους, να έχετε μια ευτυχισμένη Δευτέρα αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από την δουλειά σας. Δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή να μην τα παρατήσουμε ποτέ».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα