Έρευνα: Το 20% των παικτών στην Αγγλία υποφέρουν από κατάθλιψη εν μέσω πανδημίας

Gazzetta team
Έρευνα: Το 20% των παικτών στην Αγγλία υποφέρουν από κατάθλιψη εν μέσω πανδημίας

bet365

Τα ζητήματα ψυχικής υγείας επιβαρύνουν τους ποδοσφαιριστές στην εποχή του κορονοϊού, με έρευνα που διεξήγαγε η PFA στην Αγγλία να δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε υποφέρει από κατάθλιψη και σκέψεις για αυτοτραυματισμό.

Η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής φύσεως χτυπούν την πόρτα και στους αθλητές, πόσο μάλλον εν μέσω εγκλεισμού και πανδημίας. Οι επιπτώσεις σε δεκάδες παίκτες στην Αγγλία ιδιαίτερα δεν ήταν μόνο αγωνιστικές ή οικονομικές το τελευταίο δίμηνο, αλλά και βαθύτατα ψυχολογικές, με την Ένωση Παικτών να διεξάγει σχετική έρευνα και τα αποτελέσματα αναμένεται να συζητηθούν.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της PFA απευθύνθηκαν σε 262 μέλη της Ένωσης από τα μέσα Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου, αξιολογώντας τον αντίκτυπο της πανδημικής κρίσης στην ψυχολογία τους. Από αυτούς, οι 57 (22%) δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή έχουν σκέψεις αυτοτραυματισμού, ενώ το 72% ανέφερε ότι αισθάνεται συνεχή νευρικότητα στη διάρκεια της ημέρας.

Ταυτόχρονα, το 69% έδειξε να ανησυχεί για βιοποριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

«Έχουμε έναν αριθμό παικτών που ζουν από επιταγή σε επιταγή και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματά τους. Επίσης, είναι και τα ζητήματα υγείας - αν θα επιστρέψουν στη σεζόν, μπορεί να δουλέψει; Τι θα συμβεί με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα ''αν'' προβληματίζουν», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής ψυχικής υγείας της PFA, Μάικλ Μπένετ.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

PREMIER LEAGUE NEWS FEED