Έρευνα: Το 20% των παικτών στην Αγγλία υποφέρουν από κατάθλιψη εν μέσω πανδημίας

Gazzetta team
Έρευνα: Το 20% των παικτών στην Αγγλία υποφέρουν από κατάθλιψη εν μέσω πανδημίας

bet365

Τα ζητήματα ψυχικής υγείας επιβαρύνουν τους ποδοσφαιριστές στην εποχή του κορονοϊού, με έρευνα που διεξήγαγε η PFA στην Αγγλία να δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε υποφέρει από κατάθλιψη και σκέψεις για αυτοτραυματισμό.

Η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής φύσεως χτυπούν την πόρτα και στους αθλητές, πόσο μάλλον εν μέσω εγκλεισμού και πανδημίας. Οι επιπτώσεις σε δεκάδες παίκτες στην Αγγλία ιδιαίτερα δεν ήταν μόνο αγωνιστικές ή οικονομικές το τελευταίο δίμηνο, αλλά και βαθύτατα ψυχολογικές, με την Ένωση Παικτών να διεξάγει σχετική έρευνα και τα αποτελέσματα αναμένεται να συζητηθούν.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της PFA απευθύνθηκαν σε 262 μέλη της Ένωσης από τα μέσα Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου, αξιολογώντας τον αντίκτυπο της πανδημικής κρίσης στην ψυχολογία τους. Από αυτούς, οι 57 (22%) δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή έχουν σκέψεις αυτοτραυματισμού, ενώ το 72% ανέφερε ότι αισθάνεται συνεχή νευρικότητα στη διάρκεια της ημέρας.

Ταυτόχρονα, το 69% έδειξε να ανησυχεί για βιοποριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

«Έχουμε έναν αριθμό παικτών που ζουν από επιταγή σε επιταγή και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματά τους. Επίσης, είναι και τα ζητήματα υγείας - αν θα επιστρέψουν στη σεζόν, μπορεί να δουλέψει; Τι θα συμβεί με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα ''αν'' προβληματίζουν», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής ψυχικής υγείας της PFA, Μάικλ Μπένετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα