Κορονοϊός - Premier League: Η PFA ζητάει έξτρα έλεγχο στους μαύρους και τους Ασιάτες παίκτες

Gazzetta team
Κορονοϊός - Premier League: Η PFA ζητάει έξτρα έλεγχο στους μαύρους και τους Ασιάτες παίκτες

bet365

Περαιτέρω έρευνα για τον αντίκτυπο του Covid-19 ζήτησε η Ένωση Παικτών στην Premier League αναφορικά με τους μαύρους, Ασιάτες, αλλά και τους προερχόμενους από μειονότητες ποδοσφαιριστές, ενόψει της επανέναρξης.

Ειδικό αίτημα απέστειλε προς την Premier League η PFA, ζητώντας να διεξαχθεί εκτενέστερη έρευνα για τους αυξημένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαύροι, Ασιάτες και παίκτες εθνικών μειονοτήτων από τον Covid-19 στο πλαίσιο του «Project Restart».

Μετά τις δηλώσεις του Τρόι Ντίνεϊ, αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασαν για την επανέναρξη δεκάδες ποδοσφαιριστές από το παραπάνω φυλετικό γκρουπ, η Ένωση Παικτών στην Αγγλία απευθύνθηκε στη Λίγκα με σκοπό να ξεκαθαρίσει το ρίσκο που συντρέχουν για προσβολή από τον κορονοϊό.

Στη βάση του ζητήματος, ενυπάρχουν τα δεδομένα που εξέδωσε η κυβέρνηση, αναφορικά με το τετραπλάσιο ποσοστό θνητότητας των μαύρων σε σχέση με τους λευκούς ανθρώπους.

«Θα κάνουμε τα πάντα να μετριάσουμε το ρίσκο, όσο γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες. Το ρίσκο, όμως, στους νέους fit αθλητές είναι και πάλι πολύ μικρό και πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας», ήταν τα λόγια του ιατρικού σύμβουλου της Premier League, Μαρκ Ζιλέτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα