Κορονοϊός: Στις 12/6 η επιστροφή στην Premier με πολλές ανησυχίες παικτών και προπονητών!

Κορονοϊός: Στις 12/6 η επιστροφή στην Premier με πολλές ανησυχίες παικτών και προπονητών!

bet365

Προπονητές και παίκτες της Premier εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την επιστροφή στις 12 Ιουνίου και ζητούν... παράταση!

Τα σχέδια επανεκκίνησης του προγράμματος της Premier League αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις εν μέσω σοβαρών ανησυχιών από προπονητές και παίκτες. H Premier League έχει τεθεί σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου και σύμφωνα με τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, οι παίκτες θα επέστρεφαν στις προπονήσεις τη Δευτέρα, ώστε οι αγώνες να ξαναρχίσουν στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, χθες αναφέρθηκαν ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν όλοι οι προπονητές κι ένας παίκτης από κάθε σύλλογο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Times», οι προπονητές αισθάνονται πίεση από την κυβέρνηση που τους αναγκάζει να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση με ανεπαρκή χρόνο να προετοιμάσουν τους παίκτες τους.

Σε δεύτερο χρόνο, εξέφρασαν το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος είναι σοβαρά ασθενής λόγω κορονοϊού, με τις ομάδες να είναι αβέβαιες για το αν θα λάβουν την έγκριση να υπογράψουν το πρωτόκολλο ασφαλείας μέχρι τη Δευτέρα.

Από τη μεριά τους οι παίκτες πιστεύουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ομαδικών προπονήσεων με κανονική επαφή, κάτι που απαγορεύεται με βάση το τρέχον πρωτόκολλο.

Συν τοις άλλοις, οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να υπογράψουν κανενός είδους δήλωση ότι είναι ικανοποιημένοι με τα πρωτόκολλα, τουλάχιστον μέχρι να δουν τις απαιτούμενες αλλαγές για προπονήσεις με κανονικές επαφές.

Όσον αφορά το θέμα των τεστ, οι σύλλογοι έχουν πληροφορηθεί ότι αντιστοιχούν μάξιμουμ για 40 άτομα λόγω περιορισμένου αριθμού, αναγκάζοντας τους προπονητές να περιορίσουν το σταφ των αποδυτηρίων.

Παρ’ όλα αυτά, οι ομάδες θα κληθούν να υπογράψουν τα πρωτόκολλα για το πρώτο στάδιο ομαδικών προπονήσεων, που κόντρα στις επιδιώξεις των παικτών, θα γίνονται σε μικρά γκρουπ και τηρώντας το social distancing. Αυτό πρόκειται να συμβεί στην επόμενη τηλεδιάσκεψη με τους μετόχους της Premier League την προσεχή Δευτέρα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι προπονήσεις με τους νέους όρους θα αρχίσουν το νωρίτερο από την Τρίτη.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα