Σαχά για Κριστιάνο: «Φαινόταν πως θα γίνει μεγάλος παίκτης από τα 18 του»

Κώστας Τόπας
Σαχά για Κριστιάνο: «Φαινόταν πως θα γίνει μεγάλος παίκτης από τα 18 του»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον άλλοτε συμπαίκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουίς Σαχά τονίζοντας πως από μικρή ηλικία ο Πορτογάλος ξεχώριζε για την ευφυΐα του.

«Πάντα βελτιώνεται και θα έλεγα πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, βλέπουμε την ίδια αφοσίωση, από όταν ήταν 18 χρονών, ίσως με λιγότερη αυτοπεποίθηση, μετά τις προκλήσεις που του βάζανε, έχοντας να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος παίκτης. Ωστόσο, να έχεις να τέτοια αυτοπεποίθηση να προπονείσαι, να δουλεύεις σκληρά και να είσαι σταθερός, ασχέτως του τι λένε οι υπόλοιποι, είναι φοβερή ικανότητα», δήλωσε αρχικά στην κάμερα του MUTV για να συνεχίσει:

«Ήταν κάτι καλύτερο από το να έχει ταλέντο, γιατί ο τρόπος που ανέλυε σε εκείνη την ηλικία, που μεγάλωνε και διατηρούσε την ίδια ποιότητα τον έκανε ιδιοφυϊα για εμένα. Αν ρωτήσεις, δε δουλεύουν όλοι τόσο σκληρά, όταν έχουν τόσο ταλέντο. Μπορεί να είσαι χαρούμενος με το επίπεδο σου ή να νομίζεις πως τα έχεις καταφέρει, ωστόσο εκείνος ήθελε περισσότερα. Να έχεις την διορατικότητα να βλέπεις πιο μακριά, ενώ είσαι ήδη στην United σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ σκληρό.

Κατάφερε να το κάνει και για αυτό τον σέβομαι πάρα πολύ. Αν και ήταν μικρότερος από εμένα θυμάμαι να μου λέει: ‘Louis, πρέπει να χαμογελάς περισσότερο όταν αγωνίζεσαι. Όταν είσαι μεγαλύτερος και σου το λέει αυτό ένα παιδί λες: ‘Περίμενε ένα λεπτό’. Ωστόσο συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν θρασύς στον τρόπο που μίλαγε στους άλλους κι εκείνοι νευρίαζαν, καθώς δεν τον καταλάβαιναν επειδή δεν ήταν στο επίπεδο του. Είναι τόσο πάνω από τους υπόλοιπους, που όταν μιλάει φυσιολογικά, φαίνεται περίεργο. Είναι απίστευτο. Η δύναμη του και η ταχύτητα του. Οι ικανότητες είναι ένα σημαντικό πράγμα σε μία καριέρα, αλλά να αναλύεις πότε το κάνεις, τον χρόνο και την πρόληψη, κανείς δεν μπορεί να το κάνει».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα