Ο Γουέμπ μετανιώνει για πέναλτι που έδωσε στη Γιουνάιτεντ (vid)

Gazzetta team
Ο Γουέμπ μετανιώνει για πέναλτι που έδωσε στη Γιουνάιτεντ (vid)

bet365

Το πέναλτι που σφύριξε υπέρ της Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τότεναμ με 5-2 το 2009 χαρακτήρισε ο Χάουαρντ Γουέμπ ως την απόφαση που μετανιώνει μέχρι σήμερα από τη διαιτητική του θητεία.

Κατά καιρούς στην διάρκεια της θητείας του στην Premier League, το όνομα του Χάουαρντ Γουέμπ και οι διαιτητικές αποφάσεις του συνδέονταν με εύνοια προς την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους οπαδούς των υπολοίπων «μεγάλων».

Μπορεί να θεωρείται αποδεδειγμένα ένας από τους πλέον καταξιωμένους ρέφερι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με παραπάνω από 500 παιχνίδια στο ενεργητικό του, αλλά ο νυν αρχιδιαιτητής του MLS στιγματίστηκε από ορισμένα σφυρίγματα, όπως η περιβόητη κίτρινη κάρτα στο δολοφονικό μαρκάρισμα του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ στον Τσάμπι Αλόνσο από τον τελικό του Μουντιάλ το 2010.

Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος παραδέχεται πως το μεγαλύτερο του σφάλμα, για το οποίο έχει μετανιώσει, ανήκει πράγματι σε αγώνα των Κόκκινων Διαβόλων και μάλιστα λειτούργησε υπέρ τους.

Συγκεκριμένα, ο Γουέμπ αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ τη σεζόν 2008/09, όταν κρινόταν ο τίτλος ανάμεσα στην πρώτη και τη Λίβερπουλ. Μετά το πρώτο ημίχρονο, οι Σπερς προηγούνταν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπεντ και Μόντριτς και οι φίλοι των Reds ευελπιστούσαν σε στραβοπάτημα, για να πλησιάσουν στο -3 τη Γιουνάιτεντ με 4 αγωνιστικές να απομένουν.

Ωστόσο, στο β’ μέρος η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν καταιγιστική και με 5 γκολ διέσυρε τελικά τους Λονδρέζους (5-2). Όλα ξεκίνησαν, όμως, από το πέναλτι που σφύριξε ο Γουέμπ στο 57ο λεπτό, σε ανατροπή του Κάρικ από τον Εουρέλιο Γκόμες. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ήξερε ότι είχε υποπέσει σε λάθος:

«Περίμενα τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες που λαμβάνεις από τους παίκτες, όχι αυτό το απαθές βλέμμα, γεμάτο ξαφνιασμό και απορία στο πρόσωπο του Γκόμες. Ήταν ξεκάθαρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ότι είχα πάρει λανθασμένη απόφαση. Ήξερα ότι αυτό θα ήταν μόνο η αρχή. Μπορείς να το καταλάβεις ως διαιτητής ότι το μομέντουμ αλλάζει. Στο 2-1 ποτέ δεν ξέρεις, αλλά στο 2-2 βλέπεις πως θα κυλήσει το παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ESPN.

Θυμηθείτε την επίμαχη φάση από το 01:10:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα