Κορονοϊός - Premier League: Μπράιτον και Σαουθάμπτον υψώνουν εμπόδια στην επανέναρξη

Gazzetta team
Κορονοϊός - Premier League: Μπράιτον και Σαουθάμπτον υψώνουν εμπόδια στην επανέναρξη

bet365

Ενστάσεις για την επανέναρξη της σεζόν με τις λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής εκφράζουν Μπράιτον και Σαουθάμπτον, δείχνοντας πως υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι την ανακοίνωση της επιστροφής.

Οι παράμετροι σύμφωνα με τις οποίες θα παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο στην Premier League δεν έχουν καθοριστεί ακόμη υπό την πλήρη συναίνεση των συλλόγων.

Μπορεί στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής (1/5) να προέκυψε θεωρητικά λευκός καπνός για το σύστημα διεξαγωγής των εναπομείνασων αγωνιστικών σε οκτώ γήπεδα, όμως, ακόμα και σε αυτό το ζήτημα υπήρξε... αντιφρονούσα.

Η Μπράιτον, συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως δεν συμφωνεί τελικά με το πλάνο των οκτώ ουδέτερων γηπέδων, στα οποία έχει συμπεριληφθεί και το «Amex» στο οποίο αγωνίζεται, καθώς δεν επιθυμεί να παίξει και τα 9 παιχνίδια μακριά έστω και από την άδεια έδρα της.

«Δεν μας έχει ρωτήσει κανείς αν έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδό μας ως ουδέτερη έδρα, ούτε οι συνάδελφοί μας στη Λίγκα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αστυνομία, συνεπώς δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτουν τα δημοσιεύματα. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις πρέπει να εξετάζεται κάθε δυνατό ενδεχόμενο, αλλά αν και εφόσον καταστεί ασφαλές, εμείς δεν προτιμάμε να παίξουμε όλα τα ματς που απομένουν σε ουδέτερα γήπεδα», ανέφερε ο CEO του συλλόγου, Πολ Μπάρμπερ.

Την ίδια ώρα, ο ομόλογός του στη Σαουθάμπτον, Μάρτιν Σέμενς, σε δηλώσεις του στο BBC ξεκαθάρισε πως οι συζητήσεις στην τηλεδιάσκεψη δεν κατέληξαν σε πλάνο άμεσης επανέναρξης του πρωταθλήματος, αλλά σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για το καλό της επιχείρησης της Premier League, που σημαίνει πως οι αρχές Ιουνίου είναι το νωρίτερο που θα υπάρξει (αν υπάρξει) επιστροφή της δράσης στην Αγγλία.

«Κανείς δεν μιλάει για άμεση επιστροφή, δεν είναι κατάλληλο προς το παρόν, κανείς δεν προτείνει να παίξουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε πώς θα φέρουμε πίσω την επιχείρηση, διότι αλλιώς δεν θα υπάρχει ούτε επιχείρηση, ούτε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα