Ομπαμεγιάνγκ: Έπρεπε να έχει ανανεώσει... χθες (pics & vids)

Ομπαμεγιάνγκ: Έπρεπε να έχει ανανεώσει... χθες (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ομπαμεγιάνγκ: Έπρεπε να έχει ανανεώσει... χθες (pics & vids)

bet365

Η Άρσεναλ παίζει με την τύχη της αν αληθεύουν τα σενάρια για το μέλλον του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αν και οι τελευταίες εξελίξεις παρουσιάζουν τις δύο πλευρές θετικές για νέες κουβέντες. Κι όμως, ο Γκαμπονέζος έπρεπε να έχει ήδη ανανεώσει με όσα έχει προσφέρει...

Το συμβόλαιο του «Όμπα» με τους «κανονιέρηδες» ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου – αν κι ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τελειώσει η φετινή και θα κάνει σέντρα η επόμενη – οι δύο πλευρές μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας τους.

Αν και τα δημοσιεύματα ήταν τέτοια που ανέφεραν ότι η Άρσεναλ ήταν πλέον έτοιμη ν' ακούσει προσφορές για τον παίκτη, ίσως και με το σκεπτικό πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα αρκετά καλό ποσό από την πώλησή του, τις τελευταίες ώρες δείχνει το σκηνικό να έχει ανατραπεί. Ο παίκτης (που μετά την ιστορία με τον Τζάκα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού!) παρουσιάζεται θετικός για ανανέωση, ο πατέρας του με ποστάρισμα στα social media τον προέτρεψε να παραμείνει στο «Έμιρεϊτς» και υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι η Άρσεναλ θα έπρεπε να τον έχει ανανεώσει... χθες και θα είναι «έγκλημα» αν τον χάσει.

  • Κανείς άλλος τέτοιος σκόρερ την τελευταία 5ετία

Σε σύνολο 97 αγώνων με τη φανέλα της Άρσεναλ από την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίο του 2018, όταν και επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του, μέχρι και σήμερα, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει σκοράρει 61 φορές. Έχει μοιράσει 13 ασίστ και έχει αγωνιστεί συνολικά σε 97 αναμετρήσεις. Αυτά τα 61 γκολ που έχει καταφέρει να πετύχει ο 30χρονος επιθετικός, είναι με διαφορά τα περισσότερα που έχουν επιτευχθεί απ' οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή των «κανονιέρηδων» τουλάχιστον από το 2015...

Παίκτες όπως οι Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Λακαζέτ, Ζιρού και Αλέξις Σάντσες δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν στα επίπεδα του «Όμπα», με τον Χιλιανό να σταματάει στα 55 γκολ μέχρι να μετακινηθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι εκεί να κάνει μια τρύπα στο νερό για να παίξει φέτος στην Ίντερ μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου. Σε επίπεδο Premier League, ο Γκαμπονέζος έχει 74 ματς με 49 γκολ και 10 ασίστ, 123 λεπτά/γκολ και 72% επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Και φυσικά ο αριθμός των τερμάτων του στο πρωτάθλημα είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλον οποιασδήποτε άλλης ομάδας από τον Γενάρη του 2018!

Δείτε τα επιτεύγματα του Γκαμπονέζου...

  • «Ανέβασε» τον Λακαζέτ και δημιούργησαν τρομερό δίδυμο

Ο πανηγυρισμός τους που δίνουν τα χέρια και υποκλίνονται ο ένας στον άλλον αλλά και η εξαιρετική φιλική σχέση που έχουν δημιουργήσει είναι στοιχεία που βοηθούν τρομερά την Άρσεναλ από τη συνεργασία των δυο τους. Οι «Όμπα» και «Λάκα» είναι δυο ποδοσφαιριστές που μόνο κακό θα κάνει στους «κανονιέρηδες» αν σπάσει το ... παρεάκι που έχουν φτιάξει από τον χειμώνα του 2018, όταν μετακινήθηκε ο Γκαμπονέζος επιθετικός στο Λονδίνο.

Μαζί, στην μοναδική σεζόν που έχουν αγωνιστεί καθ' όλη τη διάρκεια, αφού η πρώτη τους ήταν μισή και η φετινή διεκόπη λόγω της πανδημίας, κατάφεραν να σκοράρουν συνολικά 71 φορές! Ο Γάλλος είχε 19 τέρματα και 13 ασίστ και ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε 31 φορές σε 51 ματς, ενώ έφτιαξε και 8 γκολ για τους συμπαίκτες του. Στον πρώτο καιρό της κοινής τους παρουσίας στην ομάδα και με τον Λακαζέτ να παλεύει να βρει τους κανονικούς του ρυθμούς μπροστά από την αντίπαλη εστία, ο Ομπαμεγιάνγκ του είχε χαρίσει και πέναλτι για να πάρει τα πάνω του!

  • Έχει... ιδιαίτερη σχέση και με την Τότεναμ!

Κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο και συμπολίτισσα της Άρσεναλ, Τότεναμ, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ φροντίζει ώστε να εκπροσωπήσει επάξια τον σύλλογό του και η σχέση του με τα «σπιρούνια» είχε ξεκινήσει από τη θητεία του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ! Ως Βεστφαλός αγωνίστηκε τέσσερις φορές απέναντι στη νυν ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο σκοράροντας τέσσερις φορές και μάλιστα είχε πετύχει δυο γκολ σε ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το 2016 για το Europa League. Ως «κανονιέρης» τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει πετύχει 3 γκολ απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο της ομάδας του και έχει ένα brace σε αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς», τον Δεκέμβριο του 2018.

  • Πήγαινε για... υψηλές πτήσεις πριν τον κορονοϊό

Έπειτα από το περσινό Golden Boot, το οποίο μοιράστηκε με τους Σαλάχ και Μανέ και το καταπληκτικό φετινό ξεκίνημα κατά το οποίο είχε σκοράρει στα εφτά από τα πρώτα 8 παιχνίδια της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε πάρει τρομερή φόρα από τον Δεκέμβριο και μετά. Είναι από εκείνους που σίγουρα δεν ευνοήθηκε καθόλου από την αναβολή του κορονοϊού σε ό,τι αφορά τις ατομικές του επιδόσεις και τα 17 γκολ που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, ήταν ικανά να του προσφέρουν ίσως και τη δεύτερη καλύτερη σεζόν του. Πέρυσι σταμάτησε στα 22 τέρματα, 25 είχε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στη Ντόρτμουντ και μια χρονιά αργότερα έφτασε στα καλύτερά του, σκοράροντας 31 φορές.

Φέτος, από την Boxing Day και το 1-1 με τη Μπόρνμουθ μέχρι και το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στις 7 Μαρτίου, ο «Όμπα» πέτυχε 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, ήταν και ο σκόρερ του εκπληκτικού ανάποδου βολέ με τον Ολυμπιακό στο Europa League. Εκεί, έγινε μοιραίος με την τρομερή χαμένη ευκαιρία στο φινάλε της παράτασης αμέσως μετά το γκολ του Ελ Αραμπί και κάπως έτσι οι «κανονιέρηδες» αποκλείστηκαν. Οι επιδόσεις του ήταν τέτοιες που δεν άφηνε παραπάνω από ένα ματς να του ξεφύγει από τα τέλη του Δεκέμβρη. Έπαιρνε την ανάσα του και επέστρεφε στο σκοράρισμα! Βέβαια, είχε απουσιάσει και από δυο ματς μέσα στον Ιανουάριο λόγω αποβολή στην έδρα της Πάλας...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα