Πώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ «κλέβουν» θέση στο Champions League

Gazzetta team
Πώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ «κλέβουν» θέση στο Champions League

bet365

Εφόσον ισχύσει ότι η UEFA θα δώσει βάσει πενταετούς ranking τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις Λίγκες που δεν θα ολοκληρωθούν, Λέστερ και Τσέλσι θα χάσουν το… σεντόνι.

Κάθε Τετάρτη σε περιμένουν περιστροφές* στο καζίνο της bwin. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη, η UEFA έχει την πιο κρίσιμη τηλεδιάσκεψή με τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της κι εκεί αναμένεται να κριθούν τα περισσότερα ανοικτά ζητήματα που έχουν προκύψει από την κρίση του κορονοϊού. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα που θέλουν να ολοκληρωθούν, με εκείνα που δεν θέλουν και με τις διαθέσιμες ημερομηνίες για εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κυκλοφορεί πλέον έντονα μία φημολογία αναφορικά με το ποιες ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στα πρωταθλήματα που δεν θα ολοκληρωθούν. Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω σενάριο, πέρα από το αν ο τίτλος καταλήξει στα χέρια του πρωτοπόρου κάθε Λίγκας, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν μπορεί να δοθούν όχι με βάση την κατάταξη των ομάδων στη φετινή βαθμολογία, αλλά με βάση τη βαθμολογία που έχουν στο ranking της UEFA. Και πιο συγκεκριμένα, συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα κάθε ομάδας σε βάθος πενταετίας σε Champions και Europa League.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν όσον αφορά την Premier League, εκτός από τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, το τρίτο και το τέταρτο εισιτήριο για το Champions League θα το πάρουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ, παρά το ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η και 9η θέση αντίστοιχα. Εχουν όμως καλύτερη θέση στο ranking και αφήνουν εκτός Λέστερ, Τσέλσι, αλλά και την Τότεναμ. Αυτές οι τρεις με τη σειρά τους πάνε στο Europa League, με τις Γουλβς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να είναι επίσης χαμένες, μένοντας εκτός Ευρώπης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και όχι για τις αγωνιστικές επιδόσεις τους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα