Κρίσταλ Πάλας: Διεκδικεί τον τίτλο της αρχαιότερης επαγγελματικής ομάδας!

Κρίσταλ Πάλας: Διεκδικεί τον τίτλο της αρχαιότερης επαγγελματικής ομάδας!

Κώστας Ζάλιαρης
Κρίσταλ Πάλας: Διεκδικεί τον τίτλο της αρχαιότερης επαγγελματικής ομάδας!

bet365

Έπειτα από νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ενδεχομένως η Κρίσταλ Πάλας να έχει ιδρυθεί τελικά πολύ νωρίτερα από αυτό που πίστευαν ακόμα και οι άνθρωποι του συλλόγου κι έτσι το κλαμπ διεκδικεί τον τίτλο της αρχαιότερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας!

Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Οι «αετοί», μέχρι πρότινος ήξεραν ότι όλα ξεκίνησαν για εκείνους το 1905. Ωστόσο, ο συγγραφέας, Πίτερ Μάνινγκ και η αναζήτηση που έκανε, έφερε στο φως στοιχεία που φανερώνουν ότι η λονδρέζικη ομάδα τελικά συστάθηκε το 1861 και έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι - ούσα εκ των ιδρυτικών μελών και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας - τον Μάρτιο του 1862.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FA αυτή τη στιγμή και δίχως να έχουν ληφθεί υπόψιν τα νέα ευρήματα για την Πάλας, ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος φυσικά είναι η Sheffield FC, ερασιτεχνικού επιπέδου και αμέσως μετά ως η παλαιότερη επαγγελματική ομάδα παρουσιάζεται η Νοτς Κάουντι με ημερομηνία ίδρυσης τον Νοέμβρη του 1862.

Πάντως, οι «αετοί» αποδέχθηκαν αμέσως τα νέα στοιχεία που τους μεταφέρθηκαν από τον συγγραφέα και μάλιστα ανέφεραν ότι το 2021 θα γιορτάσουν 160 χρόνια ζωής, όσα ορίζονται από το μακρινό 1861, έχοντας αποφασίσει πως υπάρχει βάση σε όλη αυτή την ιστορία και πως διαπιστώθηκε η ακριβής ημερομηνία που μπήκαν τα «θεμέλια» για τη δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα