Απώλειες-μαμούθ για τις ομάδες της Premier League αν τελειώσει το πρωτάθλημα (pic)

Απώλειες-μαμούθ για τις ομάδες της Premier League αν τελειώσει το πρωτάθλημα (pic)

Απώλειες-μαμούθ για τις ομάδες της Premier League αν τελειώσει το πρωτάθλημα (pic)

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί σχετικά με το μέλλον της Premier League και για το αν θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Σε περίπτωση που δεν κυλήσουν όλα ομαλά και στο πρωτάθλημα μπει οριστικό «λουκέτο» από τώρα, τότε οι ομάδες θα δούνε τα οικονομικά τους να καταρρέουν.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα προβλήματα όλο και πληθαίνουν για τους συλλόγους της Premier League, καθώς λόγω της πανδημίας αναμένονται τεράστιες οικονομικές ζημιές

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι δεν θα καταφύγει στην κυβερνητική βοήθεια για να πληρώσει τους διοικητικούς εργαζόμενους της. Η Μάντσεστερ Σίτι επίσης ενημέρωσε πως δεν θα γίνει η παραμικρή μείωση στο μισθό του μη-αγωνιστικού προσωπικού της.

Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες στο Νησί που δεν έχουν τα ίδια ετήσια κέρδη όπως οι «Reds» και οι «πολίτες». 

Λεπτομερής οικονομική ανάλυση από το Sportsmail απεικονίζει την οικονομική... χασούρα που πρόκειται να έχουν όλοι οι σύλλογοι της Premier League, αν κι εφόσον σταματήσει εδώ και τώρα το πρωτάθλημα. Τα τηλεοπτικά έσοδα είναι αυτά τα οποία θα «χαθούν» περισσότερο από τις ομάδες.

Ωστόσο, αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ζημιά που θα υποστούν οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέρχεται στα 132 εκ ευρώ! Με την Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ να είναι οι αμέσως επόμενες «χαμένες» ομάδες εξαιτίας της πανδημίας.

Πέρα από το κομμάτι των τηλεοπτικών εισόδων, θα υπάρξει μεγάλη απώλεια κέρδους τόσο από τους αγώνες όσο και από τις διαφημίσεις.

Σε περίπτωση που μπει οριστικό «λουκέτο» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη ζημιά που θα έχουν υποστεί οι ομάδες όλα αυτά τα χρόνια.