Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1: Ο Μουρίνιο το κάνει πιο δύσκολο (vid)

Gazzetta team
Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1: Ο Μουρίνιο το κάνει πιο δύσκολο (vid)

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με πέντε σέντερ μπακ και επιθετικό τον Άλι, ο Βρετανός τον δικαίωσε φτάνοντας τα 50 γκολ, αλλά η Τότεναμ μοιραία έχασε βαθμούς στην έδρα της Μπέρνλι (1-1) και μοιάζει να παραιτείται σταδιακά από τη μάχη της πεντάδας.

Ο Μουρίνιο έχει ξεκαθαρίσει ότι αν βγει στην Ευρώπη με μια Τότεναμ χωρίς Κέιν και Σον, θα μιλάει για το σπουδαιότερο κατόρθωμα της καριέρας του. Ωστόσο, δείχνει να δυσκολεύει ο ίδιος το έργο του με τις επιλογές που κάνει.

Κόντρα στην εκγενετής σκληροτράχηλη Μπέρνλι, πόσο μάλλον στο άντρο της, το «Turf Moor», η Τότεναμ παρατάχθηκε με πεντάδα αμυντικών. Ή μάλλον, πεντάδα κεντρικών αμυντικών, αφού ακόμα και ο Τανγκάνγκα που υπηρέτησε το ρόλο του δεξιού μπακ, λογίζεται κατεξοχήν στόπερ. Ο αλλοπρόσαλλος σχηματισμός του Πορτογάλου coach δίχως έκπληξη βραχυκύκλωσε όσες πηγές δημιουργικότητας διαθέτει ακόμα υγιείς και αναμενόμενα οι Λονδρέζοι έχασαν βαθμούς κόντρα στους Κλάρετς (1-1) και νέο έδαφος στη μάχη της πεντάδας.

Το κακό βράδυ φάνηκε από νωρίς για την Τότεναμ, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό, ο συνήθης ύποπτος για το σύνολο του Σον Ντάις, Κρις Γουντ, νίκησε με κοντινή προβολή τον Γιορίς μετά την ασταθή απόκρουση του σε πρώτο χρόνο και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το βουνό που είχαν να ανέβουν οι Σπερς; Θεόρατο. Η Μπέρνλι υποστήριξε το χαρακτηριστικό της στυλ, έσβησε το ρυθμό του αγώνα και χρειάστηκε η συνδρομή των στημένων φάσεων για να έρθει η απάντηση. Ο Ντέλε Άλι έκανε γκολ το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπεν Μι και δικαίωσε εμμέσως τον Ζοσέ που τον ξεκίνησε σε ρόλο προωθημένου στη γραμμή κρούσης. Ήταν το 50ο γκολ στην καριέρα του με την Τότεναμ, κάτι που μόνο ο Χάρι Κέιν έχει καταφέρει σε μικρότερη ηλικία.

Ωστόσο, ο τελικός απολογισμός των μόλις δύο τελικών στο στόχο επιβεβαίωσε τη δυσκολία των φιλοξενούμενων να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους χάριζε το τρίποντο. Μετά την ισοπαλία, έφτασαν τα τρία σερί ματς χωρίς νίκη και δείχνουν ανήμποροι να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την πεντάδα και την ευρωπαϊκή έξοδο, αν και η διαφορά τους από τη Γουλβς είναι προς το παρόν μόλις στο -2 (εν αναμονεί του ντέρμπι του Μάντσεστερ).

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ (89' Λένον), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝίλ, Γουντ, Ροντρίγκεζ (68' Βίντρα)
Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντομπελέ (46' Λο Σέλσο), Σκιπ (46' Μόουρα), Τανγκάνγκα, Μπεργκβάιν, Λαμέλα (78' Λαμέλα), Άλι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα