Άρσεναλ – Έβερτον 3-2: Νίκη χαρακτήρα ενόψει Ολυμπιακού (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ – Έβερτον 3-2: Νίκη χαρακτήρα ενόψει Ολυμπιακού (vid)

bet365

Τρίτη διαδοχική νίκη για την Άρσεναλ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (δύο γκολ) και Μπερντ Λένο.

Μπροστά κούκλα, πίσω όμως... Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε την ποιότητά της στην επίθεση και τα προβλήματα στην άμυνα και, τέσσερις ημέρες πριν από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τους «32» του Europa League (27/02, 22:00), επικράτησε 3-2 της Έβερτον στο «Emirates», συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες, οι δύο στο πρωτάθλημα, όπου ανέβηκε στην ένατη θέση, εφτά βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα.

Συναρπαστικό το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι άμυνες έλαμπαν δια της απουσίας τους και οι επιθέσεις έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τέσσερα γκολ, δύο από κάθε πλευρά.

Η Άρσεναλ, με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό (Μπεγερίν, Κολάσινατς, Θεμπάγιος, Πεπέ, Οζίλ και Νκετιά), αιφνιδιάστηκε πλήρως από την Έβερτον, η οποία προηγήθηκε μόλις στα 48 δευτερόλεπτα, όταν μετά από φάουλ – γέμισμα στην περιοχή, ο Νταβίντ Λουίζ απέτυχε να διώξει και ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν, με απίθανο ακροβατικό, άνοιξε το σκορ.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά σε εντός έδρας αγώνα της Άρσεναλ στην Premier League, όπου οι Λονδρέζοι δέχθηκαν γκολ στο πρώτο λεπτό. Είχε συμβεί ξανά τον Αύγουστο του 2007, με σκόρερ τον Ντέιβιντ Χίλι της Φούλαμ, στα 51 δευτερόλεπτα τότε.

Με αυτό το γκολ, ο Κάλβερτ Λιούιν έφτασε τα δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα. Ο τελευταίος Άγγλος παίκτης που είχε σημειώσει τόσα τέρματα για την Έβερτον στην Premier League ήταν ο Κέβιν Κάμπελ, με δώδεκα, την σεζόν 1999-2000. Μια επίδοση που λογικά θα καταρριφθεί στα επόμενα παιχνίδια.

Η Άρσεναλ χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει από το σοκ, αφού σε αυτό προστέθηκε ένα ακόμα, με τον σοβαρό τραυματισμό του Σεάντ Κολάσινατς, ο οποίος μετά από εναέρια σύγκρουση με τον Σιντιμπέ, υπέστη εξάρθρωση δεξιάς ωμοπλάτης.

Η συγκεκριμένη υποχρεωτική αλλαγή, όμως, αποδείχθηκε ευεργετική για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, αφού ο Μπουκαγιό Σακά, ο οποίος πήρε την θέση του Βόσνιου στα αριστερά της άμυνας, έδωσε την δέκατη ασίστ στην σεζόν (!) για τον Έντι Νκετιά, προκειμένου ο τελευταίος με εναέριο πλασέ να ισοφαρίσει (27').

Ο θαυματουργός πιτσιρικάς, σε ηλικία 18 ετών και 171 ημερών, έγινε ο νεαρότερος που δίνει ασίστ σε δύο διαδοχικές εμφανίσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα (μεσολάβησε και αυτή στον Αλεξάντερ Λακαζέτ στο ματς με τον Ολυμπιακό), μετά τον Φράνσις Τζέφερσον με την Έβερτον τον Απρίλιο του 1999 (18 ετών και 89 ημερών).

Οι Κανονιέρηδες πήραν τα πάνω τους με το γκολ της ισοφάρισης και, μόλις έξι λεπτά αργότερα, έφτασαν στην ανατροπή, ύστερα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Νταβίντ Λουίζ και άψογο πλασέ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έφτασε τα 31 γκολ σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει Κυριακή.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, εμφανίστηκαν ξανά τα αμυντικά προβλήματα. Ο Ριτσάρλισον, ο οποίος φλέρταρε με την αποβολή για δολοφονικό τάκλιν στον Ντάνι Θεμπάγιος, ισοφάρισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κοντινή προβολή, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων.

«Όμπα» και Λένο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως άρχισε και τελείωσε το πρώτο: Με γκολ! Στα 34 δευτερόλεπτα, ο Πεπέ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ομπαμεγιάνγκ με καταπληκτική κεφαλιά, έβαλε και πάλι μπροστά την Άρσεναλ.

Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Premier League, όπου σημειώνονται γκολ στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων. Οι άλλες δύο: Νιουκάστλ – Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 1996 και Τσάρλτον – Λιντς τον Μάρτιο του 2001.

Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ βάλθηκε να παίξει με την φωτιά. Έδωσε την μπάλα στην Έβερτον, έχασε την μάχη της μεσαίας γραμμής και, αν δεν ήταν ο Λένο με τις αποκρούσεις του, ειδικά σε ένα μοναδικό τετ – α – τετ του Κάλβερτ Λιούιν, η ισοφάριση θα είχε έρθει εκ νέου.

Ο Γερμανός... κατέβασε ρολά στις προσπάθειες και του Ριτσάρλισον, ο Νκετιά άγγιξε το δεύτερο γκολ του σε σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και, εντέλει, η Άρσεναλ πήρε μια νίκη που φτιάχνει χαρακτήρα και την ανεβάζει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο – Μπεγερίν, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς (18' λ. τρ. Σακά) – Θεμπάγιος (76' Τορέιρα), Τσάκα – Πεπέ, Οζίλ (82' Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ – Νκετιά.

Έβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ – Σιντιμπέ, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Μπέινς – Ιβόμπι (60' Μπερνάρ), Σνέιντερλεν (59' Αντρέ Γκόμες), Ντελφ (82' Κεν), Σίγκουρντσον – Κάλβερτ Λιούιν, Ριτσάρλισον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα