Η Μάντσεστερ Σίτι στην αντεπίθεση: «Αν δεν μας αγαπάει η UEFA, θα της δείξουμε εμείς»

Η Μάντσεστερ Σίτι στην αντεπίθεση: «Αν δεν μας αγαπάει η UEFA, θα της δείξουμε εμείς»

Gazzetta team
Η Μάντσεστερ Σίτι στην αντεπίθεση: «Αν δεν μας αγαπάει η UEFA, θα της δείξουμε εμείς»

bet365

Οργισμένοι στην Μάντσεστερ Σίτι με την ιστορική «καμπάνα» από την UEFA, θέλουν να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο.

Ήταν μεγάλο το σοκ στην Μάντσεστερ Σίτι από την ιστορική τιμωρία που επέβαλε η UEFA με διετή αποκλεισμό και πρόστιμο ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, για παραβάσεις του Financial Fair Play, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αφαίρεση του πρωταθλήματος του 2014.

Ταυτόχρονα, όμως, η σκληρή αντιμετώπιση από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φέρεται να πείσμωσε την διοίκηση, τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους ποδοσφαιριστές του, όπως αποκαλύπτει η έγκυρη ιστοσελίδα «The Athletic».

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να τους δείξουμε (σ.σ. στην UEFA) ότι δεν είμαστε λεφτά, είμαστε ταλέντο» φέρεται να είπε ο Καταλανός προπονητής στους παίκτες, στην έκτακτη συνάντηση που είχαν όλοι μαζί στο προπονητικό κέντρο, το απόγευμα του Σαββάτου (15/02).

Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν... επαναστατικό, με έναν εκ των παρευρισκόμενων να ερμηνεύει το μήνυμα της συνάντησης ως εξής: «Αν η UEFA δεν μας αγαπάει, γαμ... το, θα της δείξουμε εμείς».

Ο Γκουαρδιόλα, ώστε να βάλει στην... πρίζα τους παίκτες του ενόψει των αγώνων με την Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Champions League, τους υπενθύμισε τις προηγούμενες αποτυχίες τους στην διοργάνωση, τους ζήτησε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να αφήσουν στην άκρη τα (όποια) πάρτι και ξενύχτια, αλλά τους ξεκαθάρισε ότι πιστεύει σε αυτούς.

Κάτι ανάλογο, άλλωστε, έλεγε ο Καταλανός σε φίλους του το απόγευμα της Παρασκευής (14/02), δείχνοντας σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να αποκλείσει την Βασίλισσα των 13 τροπαίων στην συλλογή της.

Ναι, αλλά οι άλλες ομάδες;

Στον στενό του κύκλο, ο Γκουαρδιόλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φύγει το καλοκαίρι και ότι νιώθει πιο δεμένος από ποτέ με την Σίτι, η οποία στην υπερασπιστική της γραμμή στο CAS και απέναντι στην UEFA, θα ζητήσει εξηγήσεις για την μεροληπτική αντιμετώπιση προς άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Την σχέση της Παρί Σεν Ζερμέν με το Κατάρ, τις χορηγίες της Γιουβέντους από την Fiat, την οποία κατέχει η οικογένεια Ανιέλι, την επέκταση της συνεργασίας της Μπάγερν Μονάχου με την Audi, η οποία κατέχει ποσοστό μετοχών στον γερμανικό σύλλογο.

Ο μάνατζερ Ζόρζε Μέντες φέρεται να πρόσφερε την πλήρη συμπαράστασή του στον αγγλικό σύλλογο, όπως άλλωστε και ο χορηγός της φανέλας (Puma), με την Σίτι να φιλοδοξεί το καλοκαίρι να κινηθεί δυναμικά στις μεταγραφές, ακόμα και για τον Λιονέλ Μέσι, εφόσον βεβαίως ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι... φευγάτος από την Μπαρτσελόνα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα