Η Γιουνάιτεντ καταγγέλει την Sun ότι γνώριζε για την επίθεση στον Γούντγουορντ

Η Γιουνάιτεντ καταγγέλει την Sun ότι γνώριζε για την επίθεση στον Γούντγουορντ

Gazzetta team
Η Γιουνάιτεντ καταγγέλει την Sun ότι γνώριζε για την επίθεση στον Γούντγουορντ

bet365

Επίσημο έγγραφο απέστειλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταγγέλοντας την Sun για εκ των έσω πληροφόρηση, αναφορικά με την επίθεση οπαδών έξω από το σπίτι του Εντ Γούντγουορντ, την οποία και κάλυψε με ρεπορτάζ της.

Δύο περίπου εβδομάδες μετά την επίθεση σκληροπυρηνικών οπαδών της Γιουνάιτεντ έξω από την οικία του Εντ Γούντγουορντ, η πλευρά των Κόκκινων Διαβόλων προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς την εφημερίδα «Sun».

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο έγγραφο που απέστειλε στην επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Αγγλίας, οι ιθύνοντες των Κόκκινων Διαβόλων κατηγορούν το σκανδαλοθηρικό μέσο για γνώση της επίθεσης προς τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, κατόπιν της οποίας προέβη στην κάλυψη του γεγονότος στην έντυπη και ηλεκτρονική του μορφή, στις 29 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο δημοσιογράφος όχι μόνο αγνόησε το βασικό του καθήκον ως υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας να καταγγείλει την εγκληματική την μελλόμενη εγκληματική πράξη και να αποτρέψει ενδεχόμενο κίνδυνο και καταστροφή, αλλά η παρουσία του ενθάρρυνε και αντάμειψε τους δράστες. Θεωρούμε αυτήν την πράξη ως ξεκάθαρη παραβίαση τόσο των κανονισμών της επιτροπής δεοντολογίας όσο και των ηθικών δημοσιογραφικών κανόνων».

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Sun ενημερώθηκαν και απάντησαν στην καταγγελία, καταδικάζοντας την επίθεση προς τον Γούντγουορντ και δέχτηκαν με προθυμία να συμμετάσχουν στις έρευνες των Αρχών.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα