Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-0: Μετριότητα στο repeat (vid)

Gazzetta team
Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-0: Μετριότητα στο repeat (vid)

bet365

Για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, η Άρσεναλ πήρε μόνο τον βαθμό, δεν όρθωσε ανάστημα ούτε απέναντι στην Μπέρνλι (0-0) και έχασε ακόμα μία ευκαιρία να πλησιάσει την πεντάδα.

Ο μύθος περί ποδαρικού με το δεξί στην νέα χρονιά, δεν υφίσταται για την Άρσεναλ.

Η ομάδα του Αρτέτα καλωσόρισε με ελπίδα το 2020, όταν νικούσε την Γιουνάιτεντ την Πρωτοχρονιά, αλλά αποτέλεσε απλά μια παρένθεση στην μετριότητα που την μαστίζει φέτος.

Για μια ακόμη φορά, οι Κανονιέρηδες έχασαν βαθμούς και ευκαιρίες, δεν σήκωσαν κεφάλι ούτε στο «Turf Moor» απέναντι στην Μπέρνλι (0-0) και συνέχισαν για τέταρτο διαδοχικό ματς στον δρόμο της ισοπαλίας, μετρώντας μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια στην Premier.

Κόντρα στο σκληροτράχηλο και κλειστό σύνολο των Κλάρετς, πόσο μάλλον στην έδρα του, η Άρσεναλ είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας για να δημιουργήσει και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Χωρίς ιδιαίτερο θεάμα, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από τέσσερις συνολικά ευκαιρίες εντός στόχου, με την ομάδα του Αρτέτα να παίζει με Μαρτινέλι, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνκ στην επίθεση αλλά να μένει ξανά μακριά από το γκολ εκτός «Emirates».

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο επώδυνα για τους Κανονιέρηδες, καθώς στο 80' ο Τζέι Ροντρίγκεζ σούταρε στο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στην γραμμή και για εκατοστά να μην την περνάει, αποτρέποντας έτσι το χρυσό γκολ στους γηπεδούχους.

Και τώρα, τι μπορούμε να περιμένουμε; Σε μια αγωνιστική που Γιουνάιτεντ και Γουλβς λειτούργησαν υπέρ της, η Άρσεναλ δίστασε να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την μάχη της πεντάδας και περιορίστηκε στο -5 από την 5η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μαζί με την Μπέρνλι. Όλα αυτά, ενώ αρχίζει να σκέφτεται και την επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό να ακολουθεί σε δύο περίπου εβδομάδες.

Μπέρνλι (Ντάις): Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ, Κορκ, Γουέστγουντ, ΜακΝίλ, Γουντ, Ροντρίγκεζ
Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Λουίζ, Σακά (46' Τορέιρα), Γκεντουζί, Τζάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Οζίλ (63' Γουίλοκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (89' Ενκέτια)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα