Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 0-2: Στο +19 και η στέψη δεν... αναβάλλεται (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 0-2: Στο +19 και η στέψη δεν... αναβάλλεται (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ μάτσαρε σε παιχνίδια την Σίτι, απέδρασε από την έδρα της Γουέστ Χαμ (0-2) στο εξ αναβολής παιχνίδι της και αύξησε την διαφορά στο +19 από τους Πολίτες, κλείνοντας ραντεβού για τον τίτλο.

+19. Ολογράφως ΣΥΝ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ. Δεν είναι αριθμός αγωνιστικής, είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, στο πιο άδειο από αμφίρροπες δυνάμεις πρωτάθλημα που είδε η Premier League.

Η Λίβερπουλ περίμενε καιρό για να μην έχει αστερίσκους στην εμπράγματη απόσταση της από την Μάντσεστερ Σίτι και πλέον απέχει καθαρά και ξάστερα από τους δεύτερους Πολίτες σχεδόν 20 βαθμούς, μετά την νέα επικράτηση και επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (0-2). Ήταν η 23η νίκη σε 24 αγώνες, συμπληρώνοντας τρίποντο και στην τελευταία ομάδα από τις 19, που (προσπαθούν να) τρέχουν μαζί της στην φετινή κούρσα. Ισοφαρίζοντας κάτι που είχε να σημειώσει από το... μόλις 124 χρόνια μακρινό 1896, όποτε και βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία.

Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να εκθέσει ακόμη μια ομάδα που επιχείρησε να οχυρωθεί για να την κάνει να κινδυνέψει. Οι Χάμερς εγκλωβίστηκαν στην περιοχή τους από την εκκίνηση του ματς, οι παίκτες του Κλοπ βρήκαν, όμως, τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα τους.

Η λύση ήρθε στο 35', αφότου ο Οριγκί ανατράπηκε στην μικρή περιοχή από τον Ντιόπ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να εκτελεί εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ. Από τα πόδια του ίδιου, σερβιρίστηκε και το δεύτερο γκολ των Reds, με την έναρξη του β' μέρους. Μετά από έξοχη αντεπίθεση, ο Αιγύπτιος πάσαρε ιδανικά με το εξωτερικό στον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά τον Φαμπιάνσκι. Έτσι, ο Σαλάχ έφτασε τα 14 παιχνίδια με γκολ και ασίστ στις τρεις τελευταίες σεζόν, πέντε περισσότερα από κάθε άλλον στο ίδιο διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Λίβερπουλ άφησε πίσω της δεκαεννιά... ανάσες την Μάντσεστερ Σίτι (70 έναντι 51 βαθμών) και ξεπερνά ένα-ένα τα εμπόδια μέχρι την μαθηματική στέψη. Την ίδια ώρα, καταστρέφει και το εκάστοτε διακύβευμα για κάθε αντίπαλο, αυτή τη φορά της Γουέστ Χαμ του Μόγιες, η οποία παρέμεινε ισόβαθμη με την Μπόρνμουθ στην 18η θέση και τους 23 βαθμούς.

Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κρέσγουελ, Ογκμπόνα, Ντιόπ, Ενγκάκια, Ράις, Νόουμπλ, Σνόντγκρας, Λανζίνι (67' Φορνάλς), Μαζουακού, Αλέ
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (77' Κεϊτά), Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν, Οριγκί (69' Φαμπίνιο), Φιρμίνο, Σαλάχ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα