Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 0-2: Πληγωμένοι διάβολοι από τον κακό τους δαίμονα

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 0-2: Πληγωμένοι διάβολοι από τον κακό τους δαίμονα

bet365

Μετά από τρεις διαδοχικές σεζόν στην ισοπαλία, η Μπέρνλι θριάμβευσε στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην πληγωμένη και μετριότατη Γιουνάιτεντ (0-2) και εξελίσσεται σε μεγάλο μπελά για τους Κόκκινους Διαβόλους. Ούτε τώρα εκμεταλλεύηκαν την απώλεια της Τσέλσι.

Γουλβς - Λίβερπουλ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Η ήττα από την Λίβερπουλ στοίχισε σε γόητρο, όμως, ο ρεαλιστικός στόχος της τετράδας δεν απέκλινε. Η Τσέλσι φρόντισε για αυτό και έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πλησιάσει σε απόσταση βολής την τετράδα (μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Άρσεναλ). Όμως, η ευπαθής στην μετριότητα φετινή έκδοση των Κόκκινων Διαβόλων λογάριαζε χωρίς την παράδοση που έχουν χτίσει οι αποψινοί φιλοξενούμενοι. Η Μπέρνλι, αφού απέδρασε με τον βαθμό τις τρεις περασμένες σεζόν από το «Ολντ Τράφορντ» (2-2, 2-2, 0-0), έκανε τελικά το ολοκληρωτικό «μπαμ», πήρε το τρίποντο κόντρα στην μονότονη και άνευρη Γιουνάιτεντ (0-2) και την προσγείωσε από τον στόχο της τετράδας, χωρίς καν εκείνη να δείχνη πρόθυμη να απογειωθεί κάποια στιγμή.

Από την στιγμή που ο Νορβηγός coach έγινε μόνιμος στο Μάντσεστερ τον περασμένο Μάρτιο, η Γιουνάιτεντ μετρά περισσότερες ήττες (12) από ότι νίκες (11). Κι αυτό σημαίνει πολλά, για μια Γιουνάιτεντ που χωρίς τον πρώτο της σκόρερ στο Θέατρο των Ονείρων, τον Μάρκους Ράσφορντ, είδε τους τα μέσα απειλής της να ελαχιστοποιούνται και έδωσε πάτημα στους σκληροτράχηλους Κλάρετς να το εκμεταλλευτούν.

Έλεγχος κι ευκαιρίες, αλλά κακές εκτελέσεις για την Γιουνάιτεντ

Οι παίκτες του Σόλσκιερ μονοπώλησαν στον τομέα της κατοχής από νωρίς και πάτησαν ουκ ολίγες φορές στην περιοχή της Μπέρνλι, όμως, τα κακά τελειώματα και η ετοιμότητα του Πόουπ την κράτησαν μακριά από το γκολ. Ο Μαρσιάλ είχε δύο καλές στιγμές στο 16' και κυρίως στο 33' , όταν βρέθηκε με ανοιχτό πεδίο στην περιοχή αλλά καθυστέρησε υπερβολικά να γυρίσει και να εκτελέσει. Ανάλογα άσφαιρος ήταν και ο Χουάν Μάτα, καθώς στο 28' ο Γουάν-Μπισάκα τον βρήκε έξοχα στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Ισπανός μπέρδεψε τα πόδια του και σπατάλησε την ευκαιρία.

Νέμεσις με τον Γουντ για την Μπέρνλι

Από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ χαράμισε την υπεροχή της, ο κίνδυνος μεταφέρθηκε στην ευάλωτη άμυνα της τη φετινή σεζόν, η οποία τελικά παραβιάστηκε ξανά. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Κρις Γουντ κατάφερε να δώσει προβάδισμα στο σύνολο του Σον Ντάις στο 39', με εύστοχο τελείωμα, σε φάση που ξεκίνησε από στημένη μπάλα.

Η Γιουνάιτεντ πήγε πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια για 15η φορά στα χρόνια της Premier. Μόλις δύο φορές είχε βρει τον τρόπο να ανατρέψει το σκορ και απόψε δεν είχε την ίδια τύχη. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 56', όταν σε μία μαγική, στιγμιαία έμπνευση, ο Τζέι Ροντρίγκεζ «κεραυνοβόλησε» τον Νταβίντ Ντε Χέα και διπλασίασε τα τέρματα των Κλάρετς.

Η αντίδραση τύποις δεν ήρθε ποτέ για τους Κόκκινους Διαβόλους. Μονότονοι, μονοδιάστατοι, η μοναδική σπίθα ήρθε στο γκολ του Σο σχεδόν με τις καθυστερήσεις, αλλά κι αυτό ακυρώθηκε ορθώς για επιθετικό φάουλ.

Έτσι, ακόμη ένα δώρο της Τσέλσι έχασε την αξία του. Η Γιουνάιτεντ παραμένει στους 34 βαθμούς και σε περίπτωση που η Γουλβς κόψει βαθμούς από την Λίβερπουλ θα χάσει και τη 5η θέση. Από την άλλη, η Μπέρνλι πήρε σπουδαίο διπλο, που την έφερε ένα με τον συνωστισμό στην 11η θέση, μαζί με Άρσεναλ, Πάλας, Έβερτον και Νιουκάστλ στους 30 βαθμούς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουίλιαμς (69' Σο), Μαγκουάιρ, Τζόουνς, Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Φρεντ, Μάτα, Περέιρα (46' Γκρίνγουντ), Τζέιμς (69' Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ

Μπέρνλι (Ντάις): Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γουέστγουντ, Κορκ, Χέντρικ, ΜακΝιλ, Γουντ, Ροντρίγκεζ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα