Νιουκάστλ - Τσέλσι 1-0: Ο Χέιντεν την «σκότωσε» στο 94' (vid)

Gazzetta team
Νιουκάστλ - Τσέλσι 1-0: Ο Χέιντεν την «σκότωσε» στο 94' (vid)

bet365

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη αλλά αναποτελεσματική, έψαξε το γκολ ως την ύστατη στιγμή, αλλά αυτό ήρθε για την Νιουκάστλ, με την κεφαλιά του Χέιντεν στο 94' να «σκοτώνει» την ομάδα του Λάμπαρντ (1-0), δίνοντας την ευκαιρία στην Γιουνάιτεντ να πλησιάσει τετράδα.

Η παράδοση την ευνοούσε. Μετά την Τότεναμ, η Νιούκαστλ αποτελεί τον αγαπημένο «πελάτη» της Τσέλσι, με 25 νίκες στην Premier League. Κι έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει συνέχεια στην ευνοϊκή ιστορία και να την νικήσει για πρώτη φορά δύο διαδοχικές σεζόν στο «St James' Park» μετά την διετία 2008-09. Αλλά ατύχησε.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ είχε 70-30% κατοχή υπέρ της, δώδεκα παραπάνω τελικές και μέχρι το τελευταίο λεπτό 10-0 κόρνερ απέναντι στις Καρακάξες. Ωστόσο, στο πρώτο κερδισμένο και μοναδικό, οι παίκτες του Μπρους βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ζημιά, με εκφραστή τον Άισακ Χέιντεν, ο οποίος λύτρωσε την Νιουκάστλ στο 94', για μια νίκη ασύμφωνη με την γενικότερη εικόνα του αγώνα.

Με εξαίρεση την κεφαλιά του Ζοέλιντον που κατέληξε στο δοκάρι (στο 23'), η Τσέλσι μονολόγησε επιθετικά, σημείωσε διαστήματα με πλήρη υπεροχή και παρουσία στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως ο εξαιρετικός Ντουμπράβκα εξουδετέρωσε όλους τους κινδύνους. Πιο σοβαρή περίπτωση το το τετ-α-τετ του Καντέ στο 39' μετά από έξοχη κάθετη μπαλιά, καθώς συνολικά ο παράγοντας αναποτελεσματικότητα και οι εκτελέσεις εκτός στόχου «στάμπαραν» τους Μπλε (μόλις 4 από τις 19 τελικές στον στόχο).

Αντίθετα, η Νιουκάστλ στην μία εκ των δύο τελικών της στο στόχο βρήκε δίχτυα και τιμώρησε την Τσέλσι με το άγχος να μην μειωθεί η διαφορά του +5 από την 5η Γιουνάιτεντ (που παίζει στο «Άνφιλντ» με την Λίβερπουλ). Παράλληλα με το δώρο που έκανε στον προπονητή της, Στιβ Μπρους, ο οποίος επιβλήθηκε των Λονδρέζων μόλις για 2η φορά σε 23 αναμετρήσεις.

Ως προς τον βαθμολογικό πίνακα, οι Καρακάξες συνεχίζουν περίπου στα μισά της κατάταξης, με 29 βαθμούς και κυνηγούν δειλά δειλά με όσες αξιώσεις της αναλογούν την 5η θέση

Νιουκάστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Κραφτ (71' Λόνγκσταφ Σ.), Φερνάντεζ, Λασκέλς, Κλαρκ, Βίλεμς (13' Ρίτσι), Αλμιρόν, Χέιντεν, Σέλβι (85' Λόνγκσταφ Μ.), Σεν-Μαξιμέν, Ζοέλιντον

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τζέιμς (75' Τζέιμς), Μάουντ (68' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Γουίλιαν, Έιμπραχαμ (80' Μπατσουαγί), Χάντσον-Οντόι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα