Κατά 500% αυξήθηκε η αξία του ρόστερ της Λίβερπουλ επί Κλοπ

Κατά 500% αυξήθηκε η αξία του ρόστερ της Λίβερπουλ επί Κλοπ

Gazzetta team
Κατά 500% αυξήθηκε η αξία του ρόστερ της Λίβερπουλ επί Κλοπ

bet365

Αλματώδης είναι η αύξηση της αξίας του ρόστερ του Γιούργκεν Κλοπ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κατά 500% είδε η Λίβερπουλ να αυξάνεται η αξία των ποδοσφαιριστών της από την εποχή που ανέλαβε την ομάδα ο Γιούργκεν Κλοπ.

Σύμφωνα με έρευνα του Forbes, το 2016 το ρόστερ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ κοστολογούνταν στα 360 εκ. λίρες ενώ σήμερα έχει φτάσει το 1.86 δις. λίρες.

Η εκτόξευση της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής, μ' αρκετούς να υποστηρίζουν πως σημείο καμπής ήταν η πώληση του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα που έδωσε τη δυνατότητα στους κόκκινους να κάνουν δικούς τους τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και τον Άλισον Μπέκερ.

Αυτό που υποστηρίζουν, βέβαια, αρκετοί άλλοι είναι πως η Λίβερπουλ κατάφερε να υπογράψει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της που σήμερα ξεχωρίζουν με πολύ μικρά συμβόλαια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως η ομάδα έκανε δικούς της τον Μανέ, τον Σαλάχ και Φιρμίνο με λίγοτερα από 36 εκ. λίρες.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που γνωρίσαν αλματώδη αύξηση της αξίας τους τα τελευταία χρόνια ήταν ο Άντι Ρόμπερσον και ο Τρεντ Αλεξάντρερ - Άρλοντ, τα δύο καλύτερα φουλ μπακ του κόσμου σήμερα, με τον πρώτο να μεταγράφεται στην ομάδα με συμβόλαιο της τάξης των 8 εκ. λιρών και τον δεύτερο να έρχεται απευθείας από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Το ίδιο συνέβη και με τον Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος κατάφερε με τις υποδείξεις του Κλοπ να λάβει το βραβείο του Καλύτερου Άγγλου ποδοσφαιριστή για το 2019.

Με διθυραμβικά λόγια μίλησε για τον Κλοπ και ο παλαίμαχος αμυντικός της, Τζέιμι Κάραχερ στο Sky Sports: «Η Λίβερπουλ δεν αγοράζει σούπερ σταρς, τους δημιουργεί. Ο Κλοπ δεν το έχει πιστωθεί αυτό όσο θα 'πρεπε».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα