Μεταφέρεται και πάλι χειμώνα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πρόβλημα για την Premier League

Gazzetta team
Μεταφέρεται και πάλι χειμώνα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πρόβλημα για την Premier League

bet365

Ο «πονοκέφαλος» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επανέρχεται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου από το 2021, προκαλώντας πολλές και σοβαρές απουσίες κυρίως στις ομάδες της Premier League.

Ευχάριστο διάλειμμα για τους συλλόγους ήταν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι, όμως, άμεσα καλούνται να επιστρέψουν στην χειμερινή πραγματικότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Καμερούν, χώρας που πρόκειται να διοργανώσει το τουρνουά του 2021, οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του ανάμεσα σε Ιούνιο και Ιούλιο και έτσι θα λάβει χώρα και πάλι από τις 9 του ερχόμενου Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι μία είδηση που πρώτα από όλα τα κλαμπ ζημιώνει εκείνα της Premier League, στα οποία αγωνίζονται οι εξέχοντες εκπρόσωποι του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Αν δεν προκύψουν μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι, το χειμερινό Κύπελλο Εθνών θα σημάνει η Λίβερπουλ να στερηθεί τους Μανέ (Σενεγάλη), Σαλάχ (Αίγυπτος), Κεϊτά (Μάλι), η Άρσεναλ τους Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν) και Πεπέ (Ακτή Ελεφαντοστού), η Σίτι τον Μαχρέζ (Αλγερία), η Λέστερ τους Ιεανάτσο (Νιγηρία), Εντιντί (Νιγηρία), η Κρίσταλ Πάλας τον Ζαχά (Ακτή Ελεφαντοστού), η Άστον Βίλα τους Τρεζεγκέ (Αίγυπτος), Νακαμπά (Ζιμπάμπουε) και ούτω καθεξής.

Φυσικά, ο «πονοκέφαλος» της απώλειας βασικών στελεχών αφορά και ομάδες όπως μεταξύ άλλων η Μπορούσια Ντόρτμουντ (Χακίμι/Μαρόκο)και η Νάπολι (Κουλιμπαλί/Σενεγάλη), σε ένα κλασσικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Στον αντίποδα, η αλλαγή της ημερομηνίας αποτρέπει να συμπέσουν το άλλοτε Κόπα Άφρικα με το νεοσύστατο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο θα εγκαινιαστεί υπό τη νέα του μορφή το καλοκαίρι του 2021.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα