Μπράιτον – Μπόρνμουθ 2-0

Κώστας Ζάλιαρης
Μπράιτον – Μπόρνμουθ 2-0

bet365

Αντέχοντας το πρόγραμμα των δύο αγώνων εντός 48 ωρών μετά και τη Boxing Day, η Μπράιτον πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη με το τελικό 2-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ. Απίθανη ακύρωση γκολ με VAR για οφσάιντ... χιλιοστών, συνεχίζει να δουλεύει τη διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού η ομάδα του Πότερ, μένουν με το άγχος οι «cherries».

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι «γλάροι» έπαιξαν ακριβώς 48 ώρες μετά το παιχνίδι τους με την Τότεναμ την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, οι «cherries» είχαν λιγότερο χρόνο δεδομένου πως η δική τους ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση με την Άρσεναλ είχε ολοκληρωθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδας στις 26 του μηνός...

Ο Γιάχανμπακς με δυνατό χαμηλό σουτ στο 3ο λεπτό έκανε το 1-0 και ξέσπασε σε κλάματα, αφού, ήταν το πρώτο του γκολ έπειτα από 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 1.047 αγωνιστικά λεπτά δίχως να έχει σκοράρει ή να έχει δώσει ασίστ. Μάλιστα, ήταν και η πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της Μπράιτον για φέτος!

Ο Τζόσουα Κινγκ στο 7' έφτασε πολύ κοντά στην άμεση ισοφάριση με τον Ράιαν ν' αποκρούει το σουτ και οι γηπεδούχοι στο Amex Stadium ήταν αρκετά πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίωρο. Αξιοσημείωτο για την αναμέτρηση ήταν πως οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων εμφανίστηκαν με φρεσκάδα, αν και οι Πότερ και Χάου έκαναν αλλαγές στην 11άδα τους συγκριτικά με τα προ δυο ημερών ματς.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε... πολύ ζουμί και αρκετό VAR. Στο 57ο λεπτό ο Νταν Μπερν έπειτα από φάση διαρκείας κατάφερε να κάνει το γυριστό σουτ παραμένοντας μέσα στην περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, στον έλεγο που έκανε ο Video Assistant Referee εντόπισε μερικά... χιλιοστά κατά τα οποία ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος στην εκτέλεση του φάουλ! Ο Μπισούμα προσπάθησε αμέσως μετά να τελειώσει το παιχνίδι αλλά η μπάλα πέτυχε το δοκάρι και στο 75' ο VAR χρειάστηκε χρόνο για ν' αποφασίσει ότι δεν υπάρχει χέρι του Στέισι στην περιοχή.

Η Μπράιτον θα έφτανε εν τέλει στο δικαιότατο δεύτερο γκολ με τον Άαρον Μόουϊ στο 79' να κατεβάζει εξαιρετικά μια υπέροχη μπαλιά από αριστερά, να κάνει κλειστή ντρίμπλα και υπέροχο τελείωμα για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Ντανκ, Μπερν, Πρέπερ, Μπισούμα (89' Μάρεϊ), Γιάχανμπακς, Μόουι (84' Στέφενς), Τροσάρ, Μοπέι

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Στέισι, Σ.Κουκ, Μέπαμ, Ρίκο, Χ.Γουίλσον (62' Φρέιζερ), Μπίλινγκ, Γκόσλινγκ, Στάνισλας (62' Κ.Γουίλσον), Σολάνκε, Κινγκ (73' Λ.Κουκ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα