Αντάμα Τραορέ: Το... θηρίο στην πιο βελτιωμένη του έκδοση (vids)

Αντάμα Τραορέ: Το... θηρίο στην πιο βελτιωμένη του έκδοση (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αντάμα Τραορέ: Το... θηρίο στην πιο βελτιωμένη του έκδοση (vids)

bet365

Αρχικά εκπλήσσει με την σωματική του διάπλαση. Τον κοιτάς και δεν μπορείς να τον φανταστείς να παίζει ποδόσφαιρο. Κι όμως, έχει τέτοια εκρηκτικότητα που δεν θέλεις να βρεθείς στο διάβα του. Ο Αντάμα Τραορέ τιμώρησε ξανά τη Μάντσεστερ Σίτι και έγινε... talk of the town.

Build A Bet στο Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ο Ισπανός δεξιός εξτρέμ της Γουλβς έκανε πάλι το... κομμάτι του κόντρα στους Πρωταθλητές Αγγλίας, όπως ακριβώς το είχε κάνει και στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φετινή Premier League στο «Etihad».

Είναι από τις σημαντικότερες μονάδες της ομάδας του Νούνο Σάντο, ειδικά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πολλοί κάνουν λόγο για τον πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή του κορυφαίου πρωταθλήματος, ωστόσο, επειδή οι συγκρίσεις με άλλα ονόματα είναι αναπόφευκτες, σίγουρα μπαίνει στη λίστα με τους Top-5 παίκτες που έχουν παρουσιάσει την πιο θετικό εικόνα σε αυτό το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το γεγονός πως... έχει φουσκώσει τόσο το σώμα του, τον βοηθάει να έχει θράσος όταν έρχεται η στιγμή του physical game στις κόντρες με τους αντιπάλους του. Όπως για παράδειγμα το έκανε με τον Μπέντζαμιν Μεντί που τον άφησε να... ψάχνεται στο γκολ της προσωρινής ισοφάρισης (2-2) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, προτού ο Ντόχερτι με εξαιρετική ενέργεια και σουτ με το αριστερό ολοκληρώσει τη μαγική ανατροπή για τη Γουλβς.

Ο Τραορέ μπήκε σε 16 προσωπικές μονομαχίες απέναντι στους «πολίτες», κέρδισε τις 12 από αυτές, επιχείρησε 11 φορές το ένας με έναν από δεξιά που κάνει τις κινήσεις του και μάλιστα, οι 9 εξ αυτών ήταν επιτυχημένες! Δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για γκολ, σκόραρε ο ίδιος με το συρτό σουτ που έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο come-back στη μείωση του σκορ μετά το 2-0 των Πρωταθλητών, πήγε να... τσαμπουκαλευτεί με τον Φερναντίνιο για να πάρει πίσω τη μπάλα και να τρέξει στη σέντρα και είναι από τους παίκτες που τον βλέπουν οι υπόλοιποι και πραγματικά εμπνέονται.

Όχι γιατί πρόκειται για ηγετική φυσιογνωμία, αλλά γιατί εκπέμπει αυτό τον δυναμισμό και το θάρρος που είναι απαραίτητο για ανατροπές όπως αυτή κόντρα στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το θράσος του και η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τα ταχύτατα πόδια του παρά την σωματοδομή του, είναι αυτό που τον έχει κάνει να είναι ο μοναδικός που σε τρία διαφορετικά ματς της Premier League έχει πραγματοποιήσει 10+ take-ons με αντιπάλους του. Το έκανε 11 φορές στα παιχνίδια με τις Άστον Βίλα και Μπράιτον και άλλες 10 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν θα διστάσει να κρατήσει τη μπάλα και να επιχειρήσει να προσπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Θα πάρει την ατομική ενέργεια και ξέρει πως με λίγο καλό έλεγχο στην κατοχή και τη δύναμη του κορμιού του, θα ωφεληθεί και θα βάλει την ομάδα του στην περιοχή για να φτιάξει ευκαιρία για γκολ. «Είναι... μηχανή. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να τα βάλει μαζί του και ν' αντέξει στην ταχύτητα και τον ρυθμό που παίζει» είπε για εκείνον ο Πεπ...

Έχει βελτιώσει τα γεμίσματά του προς τα αντίπαλα καρέ, έχει πετύχει πέντε γκολ τη φετινή σεζόν με τη Γουλβς και τα τρία εξ αυτών είναι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι! Είναι ο ... δήμιος των «πολιτών» απέναντι στους οποίους είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα δυο φορές στο εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα έχοντας την τρομερή βοήθεια του Ραούλ Χιμένες στο Etihad, ενώ, σκόραρε και στο «Μολινό» για να κάνει την αρχή της επαναφοράς της ομάδας του Νούνο Σάντο.

Επιπλέον, είναι μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τρία γκολ σε μια σεζόν στην Premier League απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τους Τζέιμι Βάρντι και Εντέν Αζάρ που το είχαν κάνει με τις Λέστερ και Τσέλσι την ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017.

Παράλληλα, έχει καταγράψει τέσσερις ασίστ, δίνοντας γκολ στην ισοπαλία (1-1) με την Κρίσταλ Πάλας, στην εντός έδρας νίκη (2-1) απέναντι στην Άστον Βίλα, στο πέρασμα (2-1) από το Vitality Stadium της Μπόρνμουθ και φυσικά «σέρβιρε» στον Ραούλ Χιμένες το δεύτερο από τα τρία γκολ το βράδυ της Παρασκευής.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα