Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Χάρισμα στη Λίβερπουλ (vid)

Gazzetta team
Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Χάρισμα στη Λίβερπουλ (vid)

bet365

Η Σίτι άντεχε για 70 λεπτά με δέκα παίκτες, βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο 50', όμως, η Γουλβς έκανε την ανατροπή στο 89' (3-2) και έδωσε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να στείλει στο +17 την απόσταση από την κορυφή.

Τριάντα χρόνια περίμενε, τώρα ήρθε η ώρα της. Η Λίβερπουλ πέρυσι βρήκε το εμπόδιο της αξεπέραστης Σίτι των 100 βαθμών σε δεύτερη συνεχή χρονιά, όμως, η φετινή αρμάδα του Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να συμβαδίσει. Αυτό φάνηκε και στο «Μολινό», απέναντι στην Γουλβς, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε αναποδιά για όσο άντεχε, αλλά το φινάλε την βρήκε ηττημένη, μετά από προβάδισμα δύο τερμάτων (3-2). Η στάση των Λύκων ήταν ακόμα ένας σταθμός που φέρνει τους Reds πιο κοντά στο πολυπόθητο τους πρωτάθλημα, αφού η Σίτι κινδυνεύει να βρεθεί στο -17 και ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος φίλος τους μπορεί να ονειρεύεται από τώρα την στέψη.

Τα στραβά ξεκίνησαν από νωρίς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιξαν από το 11' με λιγότερο παίκτη λόγω της αποβολής του Έντερσον για ανατροπή στον Ζότα εκτός περιοχής. Ακόμα κι έτσι, η Σίτι έδωσε το μάξιμουμ για να μείνει ζωντανή, βρήκε πρώτη γκολ με τον Στέρλινγκ, ακόμα και με την... τρίτη, καθώς ο Πατρίσιο τον νίκησε εις διπλούν από το σημείο του πέναλτι αλλά η επαναφορά ευνοήσε τον Άγγλο. Ο ίδιος ήταν που έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Σίτι στο 50', με ωραίο σκαφτό τελείωμα, φτάνοντας τα 59 γκολ στην Premier League με τους Πολίτες, πάνω, πλέον, από τον Κάρλος Τέβες.

Το τελευταίο μισάωρο, ωστόσο, ήταν σκέτος εφιάλτης, με την Γουλβς να τα δίνει όλα για την ανατροπή, με βάση και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Πρώτα, ο Αντάμα Τραορέ στο 55' πέτυχε ξανά γκολ κόντρα στη Σίτι, το τρίτο του στη σεζόν, κάτι που στο παρελθόν είχε καταφέρε μόνο ο Αζάρ και ο Βάρντι. Μετά το 80', οι Λύκοι του Εσπιρίτο Σάντο έκαναν την ολική αντεπίθεση, ισοφάρισαν πρώτα με τον Χιμένες στο 82' και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 89' με τον Ντόερτι. Ακόμα και σε εκείνο το σημείο, η Σίτι δεν παραδόθηκε κι έχασε τεράστια ευκαιρία για να κλέψει την ισοπαλία με χατ-τρικ, αλλά το απευθείας φάουλ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι στο 93'.

Η νέα ήττα για την Σίτι από την Γουλβς, που συμβαίνει διπλά σε μία σεζόν μετά το 1960-61, σήμανε ουσιαστικά και την εξαφάνιση της Λίβερπουλ από τον βαθμολογικό ορίζοντα. Στο -14, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα από ποτέ για τους Reds, καθώς έχουν ματς λιγότερο και μπορούν να το κάνουν δικό τους +17, την ώρα που οι Πολίτες δεν κατάφεραν καν να προσπεράσουν την Λέστερ στην δεύτερη θέση και έμειναν στους 38 βαθμούς. Από την άλλη, η Γουλβς έφτασε στους 30 και είναι πλέον μόνη στην 5η θέση, στο -2 από την 4η Τσέλσι.

Γουλβς (Σάντο): Πατρίσιο, Σαΐς, Κόουντι, Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Νέβες, Τζόνι (71' Ρούμπεν), Ντόερτι, Ζότα (79' Νέτο), Τραορέ, Χιμένες (94 Μπένετ)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Μεντί, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Γουόκερ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (67' Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Μαχρέζ (46' Γκαρθία), Αγουέρο (13' Μπράβο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα