Άρσεναλ: Αποχωρεί ο Τσάκα, κοντά σε συμφωνία με την Χέρτα (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ: Αποχωρεί ο Τσάκα, κοντά σε συμφωνία με την Χέρτα (vid)

bet365

Πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου είναι ο Ελβετός άσσος της Άρσεναλ, με την ομάδα του Βερολίνου να φαντάζει ως η ομάδα που τον έχει προσεγγίζει πιο στενά, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.

Build A Bet στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η ρίξη του Τσάκα με την Άρσεναλ είναι εδώ και καιρό γνωστή.

Προ δυο μηνών ο Τσάκα είχε περάσει ως αλλαγή εκτός προς τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και ο κόσμος τον είχε αποδοκιμάσει έντονα. Ο ίδιος απάντησε εκείνη τη στιγμή με χειρονομίες, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, ωστόσο μετά από λίγες μέρες κοινοποίησε απολογητικό μήνυμα στα social media, λέγοντας πως θέλει «θετική σκέψη» και «μια νέα αρχή».

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, τελικά. Έχασε το περιβραχιώνιο, οι προπονητές του συνέχιζαν να τον χρησιμοποιούν, χωρίς όμως εκείνος να αποδίδει τα αναμενόμενα και, απ'ό,τι φαίνεται, αφού το γυαλί είχε ραγίσει, φτάνει και η ώρα του αποχωρισμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού «Kicker», ο Ελβετός άσσος είναι πολύ κοντά στη λήξη της συνεργασίας του με τους «κανονιέρηδες» και είναι κοντά σε συμφωνία με την Χέρτα Βερολίνου. Μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχει ενημερώσει τους συμπαίκτες του ότι θα αποχωρήσει...

Η επιστροφή του στην Γερμανία φαντάζει ως το ιδανικότερο σενάριο για τον ίδιο αυτή την στιγμή καθώς είναι σε πολύ καλή ηλικία (27) και ένα πρωτάθλημα που τον ανέδειξε και του εκτόξευσε την αξία όταν έπαιζε στην Γκλάντμπαχ, είναι ό, τι καλύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσάκα ποδοσφαιρικά γαλουχήθηκε στην Ελβετία και την Βασιλεία, όπου και αγωνιζόταν μόλις από 10 ετών και απεχώρησε 10 χρόνια μετά για τα «πουλάρια» έναντι 8.500.000€. Εκεί, αγωνίστηκε για 4 χρόνια, σε 140 παιχνίδια «σέρβιρε» 8 γκολ και σκόραρε άλλα εννέα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του Αρσέν Βενγκέρ που τον απέκτησε έναντι 45.000.000€ το 2016.

Τώρα, 3.5 χρόνια, 149 συμμετοχές, 11 γκολ και 17 ασίστ μετά από το καλοκαίρι της άφιξής του στο Λονδίνο, φαίνεται πως ήρθε η ώρα της φυγής. Η τρέχουσα αξία του υπολογίζεται στα 30.000.000€, το συμβόλαιό του λήγει το 2023 και αναμένεται να δούμε κατά πόσο η Χέρτα είναι έτοιμη να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για να τον επαναφέρει στην Bundesliga.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η πιο ακριβή μεταγραφή των πρωτευουσιάνων, είναι ο Λουκεμπάκιο που αποκτήθηκε το καλοκαίρι έναντι 20.000.000€ από την Γουότφορντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα