Άλισον: Αδιαμφισβήτητα και ξεκάθαρα ο καλύτερος του 2019

Κώστας Ζάλιαρης
Άλισον: Αδιαμφισβήτητα και ξεκάθαρα ο καλύτερος του 2019

bet365

Ένα απίθανο 2019 ολοκληρώνεται για τον Άλισον Μπέκερ που παρά το γεγονός πως χρειάστηκε κι ένα δίμηνο μακριά από το γήπεδο στην έναρξη της φετινής σεζόν, κατέκτησε τόσες διακρίσεις που τον έστειλαν τόσο μπροστά, ώστε να μην μπορέσει να τον κοντράρει κανείς!

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

O Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι ίσως ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να ισχυριστεί, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του ημερολογιακού έτους, ότι θα κόντραρε τον γκολκίπερ των Πρωταθλητών Ευρώπης. Όμως, το αποτέλεσμα που έχει προκύψει στα τελειώματα του 2019 είναι τέτοιο που τελικά ο Άλισον... ουδέποτε είχε πραγματικό αντίπαλο για να πιάσει κορυφές μέσα στο συγκεκριμένο έτος που αποχωρεί σε λίγες μέρες κλείνοντας παράλληλα και την 10ετία.

Αν και η φετινή αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Premier League, ίσως και λόγω του... burnout από τις συνεχείς αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Άλισον έχει επιστρέψει για τα καλά. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, έχει διορθωθεί τόσο η κατάσταση στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ που τον βοηθάει να διατηρήσει clean sheets. Αυτά, που του χάρισαν και το Golden Glove της σεζόν 2018-2019...

Πρώτα απ' όλα κατέκτησε το Champions League παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην τεράστια επιτυχία των «κόκκινων». Αυτό, τον τοποθέτησε στην κορυφαία ομάδα της σεζόν για την UEFA όπως παρουσιάστηκε η 11άδα στην κλήρωση των ομίλων της φετινής κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ πήρε τεράστια προσωπική νίκη απέναντι στους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οδήγησε σε επιτυχία και την εθνική ομάδα της Βραζιλίας με την κατάκτηση του Copa America μέσα στο καλοκαίρι παίζοντας σε κάθε ματς και φυσικά απαγορεύοντας στους αντιπάλους του να σκοράρουν. Συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα του θεσμού και ασφαλώς πήγε στα δικά του χέρια το «Χρυσό Γάντι» της διοργάνωσης. Η FIFA του χάρισε το βραβείο του κορυφαίου, ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε κάτω απ΄τα δοκάρια στην καλύτερη 11άδα που ανέδειξε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο της απονομής της Χρυσής Μπάλας, ο Άλισον Μπέκερ παρέλαβε και για το ιστορικό, πρώτο βραβείο Yachine που θα καθιερωθεί πλέον για τους τερματοφύλακες προς τιμήν του μεγάλου Λεβ Γιασίν...

Το απόγευμα του Σαββάτου πήρε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Κατάρ με τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Φλαμένγκο, ενώ, είχε δει τον Αντριάν να κάνει εξαιρετική δουλειά αντικαθιστώντας τον, στο παιχνίδι με την Τσέλσι για το ευρωπαϊκό Super Cup στην Κωνσταντινούπολη στην έναρξη της σεζόν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα