Τότεναμ - Τσέλσι 0-2: Ο Γουίλιαν έβαλε φρένο στον Μουρίνιο (vid)

Gazzetta team
Τότεναμ - Τσέλσι 0-2: Ο Γουίλιαν έβαλε φρένο στον Μουρίνιο (vid)

bet365

Η Τσέλσι έκανε το πιο ώριμο φετινό της ματς, επικράτησε εύκολα 2-0 της Τότεναμ εκτός έδρας κι έκανε μεγάλο βήμα για την τετράδα. Εντυπωσιακός ο Γουίλιαν.

Ο Γουίλιαν ήταν εντυπωσιακός, η Τσέλσι έκανε το πιο ώριμο ματς στη φετινή Premier League επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας της Τότεναμ. Ετσι, βρέθηκε στο +6 από τους 6ους Spurs κι έκανε μεγάλο βήμα για την τετράδα. Τρίτη διαδοχική νίκη κόντρα στην Τότεναμ, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2008.

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της Τσέλσι, μπήκε πιο ορεξάτη, κυκλοφορούσε ιδανικά τη μπάλα και χάρη στον εξαιρετικό της άξονα έκοψε στη μέση την αντίπαλό της. Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γουίλιαν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με άψογο πλασέ με το δεξί πέτυχε το 1-0. Ετσι, ο Μουρίνιο έμεινε μόλις με ένα clean sheet στα 13 τελευταία του στην PL (8 με Τότεναμ, 5 με Γιουνάιτεντ). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Τότεναμ είχε την πρώτη ευκαιρία εντός στόχος στο 28ο λεπτό, αλλά ο Κέιν από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.


Η κατοχή των γηπεδούχων ήταν στο 60%, αλλά δεν είχαν ουσία για να φανούν απειλητικοί για τους Μπλε. Αντίθετα, η ομάδα του Λάμπαρντ έκανε το καλύτερο φετινό πρώτο 45ολεπτο, αρκετά ώριμη, εξαιρετική ανασταλτικά και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ήρθε και το... δώρο του Κατσανίγκα. Κάκιστη η έξοδος, γκρέμισε τον Αλόνσο και ο Γουίλιαν από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Το τέρμα του Βραζιλιάνου ήταν το 100ο για την Τσέλσι απέναντι στους Spurs στην Premier League.


Ο Έρικσεν πήρε τη θέση Ντάιερ, αλλά η Τότεναμ δεν μπόρεσε να αλλάξει εικόνα. Κακή στον άξονα χωρίς εμπνεύσεις, αλλά και τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει σωστά. Μάλιστα, στο 60' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Σπερς, μιας και έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Σον έχασε τη μονομαχία από τον Ρούντιγκερ, του έριξε κλωτσιά και με τη βοήθεια του VAR αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Μέχρι το τέλος ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος και οι διακοπές περισσότερες. Μέχρι και χάρτινο ποτήρι πέταξαν οι οπαδοί της Τότεναμ στον Κέπα. Η Τσέλσι κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος και υποχρέωσε τον Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα απέναντι σε ομάδες που έχει προπονήσει.

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Βερτόνγκεν (74' Ρόουζ), Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σάντσες, Σισοκό, Λούκας (74' Ντομπελέ), ΄Άλι, Ντάιερ (46' Ερικσεν), Σον, Κέιν

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (80' Τζέιμς), Αλόνσο, Ζουμά, Τομόρι, Ρούντιγκερ, Κόβασιτς (68' Ζορζίνιο), Καντέ, Μάουντ, Γουίλιαν, Εϊμπραχαμ (80' Μπατσουαγί)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα