Έβερτον – Αρσεναλ 0-0

Gazzetta team
Έβερτον – Αρσεναλ 0-0

bet365

Έβερτον και Άρσεναλ έμειναν στο 0-0, σε ένα κάκιστο παιχνίδι, με τους Κάρλο Αντσελότι και Μίκελ Αρτέτα να βλέπουν ότι έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους για να διορθώσουν την εικόνα των δύο ομάδων.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ίσως στο χειρότερο ματς της φετινής Premier League, Έβερτον και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Γκούντισον Παρκ», με τους Κάρλο Αντσελότι και Μίκελ Αρτέτα να παρακολουθούν από τις εξέδρες πριν αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα στα «Ζαχαρωτά» και στους «Κανονιέρηδες» αντίστοιχα.

Τόσο ο Ιταλός τεχνικός όσο και ο Ισπανός προπονητής έβλεπαν τις ομάδες και σίγουρα θα σκέφτονταν ότι έχουν πολλά να διορθώσουν. Έβερτον και Άρσεναλ δεν δημιουργούσαν τον παραμικρό κίνδυνο σε καμία από τις δύο εστίες. Ενδεικτικό είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 19' για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς όταν η εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λένο.

Το παιχνίδι πάντως παιζόταν κυρίως στο μισό της Άρσεναλ, με τους «Κανονιέρηδες» να προβληματίζουν σε ακόμα ένα παιχνίδι με την εικόνα τους, μη μπορώντας να απειλήσουν την εστία των «Ζαχαρωτών». Μάλιστα το πρώτο σουτ από τους παίκτες της Άρσεναλ ήρθε στο 44' με τον Μαρτινέλι να μην βρίσκει στόχο από πλάγια θέση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο ζωηρά με μια καλή στιγμή για την Έβερτον, όταν στο 47' η χαμηλή και επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ριτσάρλισον πέρασε άουτ. Η Άρσεναλ, όμως απάντησε γρήγορα, καθώς στο 51' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή στο πίσω δοκάρι υποχρέωσε τον Πίκφορντ να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση με το ένα χέρι.

Ο καλός ρυθμός που πήγε να πάρει το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» στις αρχές του δευτέρου μέρους έπεσε αμέσως. Αντσελότι και Αρτέτα συνέχιζαν να κοιτάνε εμφανώς προβληματισμένοι από την εξέδρα με την εικόνα των νέων τους ομάδων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 40 λεπτά δεν συνέβη... το παραμικρό με το ματς να λήγει χωρίς τέρματα. Ισοπαλία που διατηρεί την Άρσεναλ στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και την Έβερτον λίγο πιο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον (Ντάνκαν Φέργκιουσον): Πίκφορντ, Σιντιμπέ, Χόλγκεϊτ, Μίνα, Ντιν, Ντέιβις, Ντελφ (72' Κιν), Ιγουόμπι (11' Τοσούν, 80' Κεν), Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν.

Άρσεναλ (Φρέντι Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσέιμπερς, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Τορέιρα, Νέλσον, Σμιθ – Ρόου (67' Γουίλοκ), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ (78' Λακαζέτ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα