ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Υπέρ των μουσουλμανικών μειονοτήτων ο Οζίλ, αποστασιοποιείται η Άρσεναλ

Υπέρ των μουσουλμανικών μειονοτήτων ο Οζίλ, αποστασιοποιείται η Άρσεναλ

Υπέρ των μουσουλμανικών μειονοτήτων ο Οζίλ, αποστασιοποιείται η Άρσεναλ

Κριτική προς τους μουσουλμάνους που δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ουιγούρων στην Κίνα άσκησε ο άσσος των Κανονιέρηδων, με την ομάδα ωστόσο να διαχωρίζει τη θέση της από το συμβάν. 

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με αφορμή ρεπορτάζ του Guardian, του BBC και άλλων έγκριτων μέσων ανά τον κόσμο, στην βορειοδυτική Κίνα έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι συγκέντρωσης της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Στόχος είναι να επηρεαστούν τα θρησκευτικά τους «πιστεύω» αλλά και η κουλτούρα τους. 

Ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος κατάγεται από την Τουρκία, έκανε κοινοποίηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μιας φωτογραφίας η οποία έγραφε, μεταξύ άλλων, στα τουρκικά:

«Τους καίνε τα Κοράνια. Τους κλείνουν τα τζαμιά και τα σχολεία και σκοτώνουν τους ιερείς τους. Αναγκάζουν τους άντρες να μείνουν σε ειδικά διαμορφωμένα camps ενώ στέλνουν τις γυναίκες τους να παντρευτούν Κινέζους και να ζήσουν όλοι μαζί με τα παιδιά τους. 

Αλλά οι μουσουλμάνοι σιωπούν. Τους έχουν παρατήσει έρμαια στην καταδίωξη».

Η Άρσεναλ, από την πλευρά της φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της από την τοποθέτηση του παίκτη της, μιας και δεν θέλει να πλήξει τις διαφημιστικές και χορηγικές συμφωνίες που έχει με την Κίνα

Συγκεκριμένα οι Κανονιέρηδες ανέφεραν: «Σχετικά με την ανάρτηση του Οζίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Άρσεναλ πρέπει να ξεκαθαρίσει κάτι.

Το περιεχόμενο αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του Οζίλ. Εμείς ως Άρσεναλ έχουμε την αρχή να μένουμε εκτός σε οτιδήποτε αφορά την πολιτική». 

Σημειώνεται, ότι οι Λονδρέζοι, στο μήνυμα που πέρασε ο Μπεγερίν για τις βρετανικές εκλογές, δεν τοποθετήθηκαν σχετικά. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μαρτυρίες των Ουιγούρων από την Κίνα: